Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πιο κοντά στην περίφραξη του Μεζούρλου; (εμπορικού σταθμού Λάρισας )

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ

 Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 22:20 Λάρισα   Δήμος Λάρισας
 Πιο κοντά στην περίφραξη Μεζούρλου;
Το σοβαρό ατύχημα του 15χρονου Λαρισαίου, ο οποίος χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης 25 χιλιάδων βολτ στο Εμπορικό Σταθμό του Μεζούρλου και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» όπου παλεύει για τη ζωή του, έφερε στην επικαιρότητα ένα ζήτημα για το οποίο όπως φαίνεται θα υπάρξει κινητοποίηση με σκοπό να δοθεί λύση.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» οι αρχές της Λάρισας θα επέμβουν άμεσα με στόχο να δοθεί λύση στο ζήτημα της περίφραξης του Σταθμού και με οποιονδήποτε τρόπο να κλείσει το κομμάτι που είναι ανοιχτό για εκατοντάδες μέτρα από την οδό Ξυλοκάστρου.

Το συγκεκριμένο κομμάτι από την πλευρά της Νέας Πολιτείας προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους όσοι θέλουν να επιχειρήσουν να κάνουν γκράφιτι, παρκούρ ή απλά να εισέλθουν στον χώρο με τα σταθμευμένα βαγόνια, να το κάνουν άκοπα καθώς δεν υπάρχει περίφραξη όπως υπάρχει κατά μήκος των γραμμών.

Η είσοδος νεαρών στο σημείο μετά τις απογευματινές ώρες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, με τους φύλακες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν αφού πρώτα τους εντοπίσουν μετά από ελέγχους. Ο σοβαρός τραυματισμός του 15χρονου του απόγευμα του Σαββάτου ωστόσο ήταν το δεύτερο περιστατικό καθώς πριν από πέντε χρόνια είχε τραυματιστεί ένα δωδεκάχρονο αγόρι που είχε ανέβει. Από τότε μέχρι σήμερα πάντως δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά στο κομμάτι των εκατοντάδων μέτρων που είναι χωρίς περίφραξη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΣΕ, ο 15χρονος ανέβηκε στην οροφή του τρένου και πλησίασε το καλώδιο των 25.000 volt σε απόσταση μόλις 25 εκατοστών καθώς προκλήθηκε βραχυκύκλωμα. Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αναφέρουν πως είναι σε στάσιμη αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή:
-  Πιο κοντά στην περίφραξη του Μεζούρλου;
http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/178238-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BB%CE%BF%CF%85.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου