Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Συντομεύεται κατά 3 ώρες η διαδρομή των εμπορευματικών συρμών προς Ειδομένη. Χωρίς διέλευση από Αθήνα

Μετά από την πρόσφατη ηλεκτροδότηση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Αθηνών και στο πλαίσιο των μέτρων προσαρμογής που ελήφθησαν, οι εμπορικές αμαξοστοιχίες δεν κυκλοφορούν πλέον στις γραμμές νοτιότερα του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών – ΣΚΑ, αλλά κατευθύνονται εφεξής στον εμπορευματικό σταθμό του Θριασίου Πεδίου, όπου και θα πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.





Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η αλλαγή αυτή θα αποσυμφορήσει την κεντρική γραμμή μεταξύ ΣΚΑ, Αθήνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη / Πειραιά, αφήνοντας πρόσθετη χωρητικότητα για τα επιβατικά τραίνα που ξεκινούν και καταλήγουν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών. Πλέον, μέσα από την Αθήνα, δε θα διέρχονται εμπορευματικοί συρμοί.

Με τη ρύθμιση αυτή είναι πλέον δυνατή η πύκνωση των επιβατικών δρομολογίων από και προς τον Σ.Σ. Αθηνών, ενώ συντομεύεται, κατά 3 ώρες περίπου, η διαδρομή των εμπορευματικών συρμών προς την Ειδομένη.

Πηγή:
- Συντομεύεται κατά 3 ώρες η διαδρομή των εμπορευματικών συρμών προς Ειδομένη. Χωρίς διέλευση από Αθήνα
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-3-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου