Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Στις… ράγες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το βασιλικό βαγόνι – Μεταφέρθηκε για συντήρηση στο Εργοστάσιο Βόλου (photos)


Χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε από δύο φορτηγά στο εργοστάσιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) στον Βόλο το βασιλικό βαγόνι για να πραγματοποιηθούν σε αυτό εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.


Σημειώνεται ότι το βαγόνι, το οποίο μετέφερε τον βασιλιά Γεώργιο τον Α’, παρέμενε αποθηκευμένο και φυλασσόμενο για αρκετά χρόνια σε ειδικό χώρο μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.





Κατά πληροφορίες στη συντήρηση του βαγονιού θα χρησιμοποιηθεί ειδικός ζωγράφος-συντηρητής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να εκτεθεί τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.










Ισχύς μου η αγάπη του λαού αναγράφεται στο κάτω μέρος

Σε κάθε περίπτωση το βασιλικό βαγόνι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας και οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση και συντήρησή του έχουν τη σημασία τους, στο πλαίσιο ακριβώς διατήρησης της μνήμης.








Πηγή:
- Στις… ράγες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το βασιλικό βαγόνι – Μεταφέρθηκε για συντήρηση στον Βόλο (photos)
https://e-thessalia.gr/stis-rages-gia-ti-diethni-ekthesi-thessalonikis-vasiliko-vagoni-metaferthike-gia-syntirisi-ston-volo-photos/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου