Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Εγκρίθηκε το Εθνικό σχέδιο δράσης για τα logistics

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη 13 Ιουνίου, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνη, ο κύριος στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, με ορίζοντα εφαρμογής την προσεχή τριετία, είναι η ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού, αποτελεσματικού και αποδοτικού τομέα logistics, ο οποίος θα καθιερώσει την Ελλάδα ως πάροχο σχετικών υπηρεσιών διεθνούς εμβέλειας.


Προς επίτευξη του ανωτέρω στόχου προσδιορίστηκαν 35 Δράσεις σε καθεμιά από τις οποίες αναλύεται η τρέχουσα κατάσταση, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τα στάδια εφαρμογής, οι δείκτες αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ο υπεύθυνος και εμπλεκόμενος φορέας, ο προϋπολογισμός, η πηγή χρηματοδότησης και η περίοδος εφαρμογής (έναρξη-λήξη) της Δράσης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου δράσης, η οποία θα ενημερώνει ανά εξάμηνο το ΚΥΣΟΙΠ, με τη συμμετοχή των Υπουργείων: Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την προεδρία θα έχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, ενώ θα συμμετέχει και η Γενική Γραμματεία Συντονισμού. Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) ήδη κατέχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, καθώς υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 10,8% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί ανθεκτικός κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και με πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων.

Πηγή:
- Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για τα logistics
http://www.supply-chain.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-logistics/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου