Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΟΣΕ - Εκτροχιασμός Αμαξοστοιχίας InterCity 58 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, 13.05.2017

Τα τρένα κυλούν πάνω στις ράγες, αναχωρούν αμετάκλητα για τόπους μακρινούς, κι αν συχνά φέρνουν κοντά μας τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τι οδύνη, Θεέ μου, όταν τους παίρνουν μακρυά. Οι άνθρωποι που αγαπάμε πάντα φεύγουν, απρόσμενα, παίρνουν τα τρένα της μεγάλης φυγής, και τίποτε δεν μπορεί να τους σταματήσει...







Αγαπώ τον Σιδηρόδρομο από τότε που γεννήθηκα. Ήταν η σύνδεσή μου, η επικοινωνία με την Ελλάδα στα χρόνια που έμενα και μεγάλωσα στο εξωτερικό και αργότερα τα καλοκαίρια με πιο συχνά ταξίδια. Ήταν τα τρένα της ξενιτιάς το Akropolis Express, Hellas Express. Τραίνα πρότυπο, με δρομολόγια απολύτου προτεραιότητας. Έζησα τις καλές στιγμές του Ελληνικού Σιδηροδρόμου μέχρι που ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας έφερε το τέλος εποχής. 
Λυπάμαι για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο που η πολιτική-κόμματα ειδικά των τελευταίων χρόνων θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχουν ακυρώσει την σύνδεση με όλη την Πελοπόννησο και τον απαξιώνει ακόμη περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου!
Μία αφιέρωση για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους άδικα (δύο Σιδηροδρομικών εν ώρα καθήκοντος και ενός επιβάτη ιατρού στο επάγγελμα) στην είσοδο του σταθμού του Άδενδρου, με τον εκτροχιασμό της Αμαξοστοιχίας InterCity 58 Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων!
Εύχομαι τέτοιο συμβάν να μην επαναληφθεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ...

Diakoumis Papadiakoumis

Πηγή:
- Εκτροχιασμός Αμαξοστοιχίας InterCity 58 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, 13.05.2017
https://www.youtube.com/watch?v=L4alZTOu-xA&feature=youtu.be&list=PLcXxsMS9j3I0KtSKWUYBtlSNtg1h6hjUN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου