Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το Ναυτικό αντιμετωπίζει καίρια Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (Φωτό)


Άσκηση αντιμετώπισης Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό (Ν.Οχ.) Σκαραμαγκά υπό το συντονισμό του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης "Κανελλόπουλος", Πλοιάρχου Σπυρίδωνα Αλευρά ΠΝ.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α), η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στις Διοικήσεις και Υπηρεσίες του Ν.Οχ. Σκαραμαγκά, ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου του Ν.Οχ. Σκαραμαγκά και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Π.Ν. κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.


Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, του ΓΕΕΘΑ με τον Ειδικό Λόχο ΧΒΡΠ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ), του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.), της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Δήμου Χαϊδαρίου, της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου (Ε.Ο.Π.Π.), της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κορυδαλλού (Ε.Δ.Ο.Κ.) και της εταιρείας Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια (EKO). Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 496 άτομα.

Το Πολεμικό Ναυτικό, μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.), μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων .

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την άσκηση στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν.













Πηγή:
- Το Ναυτικό αντιμετωπίζει καίρια Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης (Φωτό)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου