Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αντίδραση μηχανοδηγών στην κατάργηση ειδικών προσφορών στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την αντίδραση των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκάλεσε η απόφαση της εταιρείας περί κατάργησης διαφόρων ειδικών προσφορών στα εισιτήρια, όπως οι διαδικτυακές προσφορές και οι προσφορές σε μαθητικές και αθλητικές ομάδες.

Μάλιστα, η ΠΕΠΕ υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή θα απομονώσει την εταιρεία από πολλές κοινωνικές ομάδες, ζητώντας την ανάκλησή της.

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ



Με πραγματική έκπληξη και αίσθημα ανησυχίας πληροφορηθήκαμε την, με αριθ. πρωτ. 2131/17/Τ9 απόφασή σας, για την κατάργηση των ειδικών προσφορών που παρείχε η δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επιβατικό κοινό και τα αρτηριακά τραίνα τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που σύμφωνα και με δικές σας δηλώσεις η εταιρεία παρουσιάζει αυξημένη κερδοφορία, λαμβάνετε μία απόφαση που θα πλήξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, φοιτητές) που μέσω διαδικτύου έβρισκαν προσιτά εισιτήρια για να μετακινηθούν με το πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση στη χώρα βρίσκεται στην πλήρη εξέλιξή της, η απόφαση της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των ειδικών προσφορών, όχι μόνο μας λυπεί, αλλά ταυτόχρονα γεννά πολλά ερωτηματικά.

Η απόφαση αυτή θα απομονώσει την εταιρεία από πολλές κοινωνικές ομάδες.

Το Σωματείο μας έχοντας αντιταχθεί στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και έχοντας εξηγήσει επαρκώς σε όλους, ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέπειες, πρώτιστα για το επιβατικό κοινό, σας καλεί να αποσύρετε άμεσα την απόφαση αυτή.

Η πολιτική των ειδικών προσφορών πρώτιστα βοηθούσε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αναδείκνυε τον κοινωνικό ρόλο του σιδηροδρόμου και της δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και του επιβατικού κοινού, το οποίο και τον στήριζε διαχρονικά.

Πηγή:
- Αντίδραση μηχανοδηγών στην κατάργηση ειδικών προσφορών στα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου