Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Δύο συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό 32χρονου εργαζόμενου στην Παναγοπούλα Αχαΐας

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου εργαζόμενου, που σημειώθηκε χθες σε εργοταξιακή ζώνη στην περιοχή της Παναγοπούλας, στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Αιγίου, συνελήφθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος έργων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.


Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέριτου Σαββάτου, στην περιοχή της Παναγοπούλας Πατρών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ένας 33χρονος εργάτης ιδιωτικής εταιρίας, καταπλακώθηκε από τόνους σίδερου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 11:30, άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου παρέλαβε τον άτυχο άνδρα τον διακόμισε στο νοσοκομείο Ρίου, αλλά στη συνέχεια εξέπνευσε. Η ιατροδικαστική εξέταση, θα δείξει τα αίτια του θανάτου του.

Πρόκειται για τον 32χρονο Γιάννη Καυκιά από την Άρτα, ο οποίος εργαζόταν στο εργοτάξιο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο ύψος του 194ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, κοντά στην Παναγοπούλα, στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή της σήραγγας της ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του νέου σιδηροδρόμου Ροδοδάφνη Ψαθόπυργος.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής της σήραγγας, το οποίο εκτελούν οι εταιρείες J&P Άβαξ - Intrakat-Ακτωρ.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη όταν κατά την διάρκεια μεταφοράς ενός βραχίονα από πλατφόρμα που υπήρχε στο σημείο, αυτός έπεσε πάνω στον 33χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Πηγή:
- Δύο συλλήψεις για τον θανάσιμο τραυματισμό 32χρονου εργαζόμενου στην Παναγοπούλα Αχαΐας
http://www.naftemporiki.gr/story/1232226/sullipseis-gia-ton-thanato-ergazomenou-se-ergotaksiaki-zoni-stin-panagopoula

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου