Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αχαΐα: Hostels σε βαγόνια του ΟΣΕ - Μεγάλη επένδυση αλλάζει τα τουριστικά δεδομένα (Φωτο)


Μεγάλη ιδιωτική επένδυση, βρίσκεται στα σκαριά στο Αίγιο - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π» - μέσω πολυμετοχικού σχήματος και τη συμμετοχή ντόπιου, που φαίνεται να εκπόνησε και το σχετικό σχέδιο, αποσκοπώντας στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού, που στην Ελλάδα, στοχευμένα καλπάζει.
Με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και προσεκτικές, με το πρώτο μεγάλο βήμα, να έχει γίνει, μέσω της μίσθωσης χώρου, στον οποίο και θα υλοποιηθεί.


ΘΕΣΗ
Πρόκειται για 15 στρέμματα που ιδιοκτησιακά ανήκουν στη ΓΑΙΑΟΣΕ, από την οποία μισθώθηκαν για 29 χρόνια, στο παλιό σταθμό της παραλίας, στο χώρο, μεταξύ του παλιού λιμεναρχείου (απέναντι) μέχρι το παλιό φυλάκιο του ΟΣΕ, στην είσοδο περίπου του μικρού ναού του Αγίου Διονυσίου, περί τα 420 μέτρα.







ΘΕΜΑ

Ο εγκαταλελειμμένος, μετά το σταμάτημα του τρένου, χώρος, θα μετατραπεί σε Θεματικό Πάρκο για εκπαιδευτικές εκδρομές και πιο ειδικά σε «Πολιτιστικό Κέντρο των Τρένων».
Εκεί, θα αναπτυχθούν κλινάμαξες, τύπου «Γιουθ Χόστελ», ξενοδοχιακού τύπου για διαμονή, μαθητών ή και άλλων επισκεπτών, που συνδέεται με μια ταξιδιωτική φιλοσοφία και ένα στυλ, πολύ συγκεκριμένο, εμπλουτισμένο και διασκεδαστικό, εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως και ειδικά στην Ευρώπη.



Πρόκειται για ένα από τους πιο οικονομικούς τρόπους διαμονής, ιδανικό μέρος για να γνωρίσει κανείς άλλες κουλτούρες, καθώς οι φιλοξενούμενοι έρχονται σε επαφή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο και ένα συνονθύλευμα ξένων που ταξιδεύουν με κοινό στόχο, να γνωρίσουν τόπους, να διασκεδάσουν, συνήθως νεαρό κοινό, χωρίς ωστόσο κάποιο όριο ηλικίας.





ΔΙΑΜΟΝΗ
Στο Αίγιο, έχουν βρεθεί και θα μεταφερθούν, 30 περίπου παλιά βαγόνια τρένων, από Πάτρα, Κόρινθο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη κ.ά., ώστε να ανακαινιστούν πλήρως και να γίνουν «Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων».









Το καλοκαίρι, που τα σχολεία δεν λειτουργούν και δεν εκτελούνται οι υποχρεωτικές εκπαιδευτικές εκδρομές, οι επενδυτές στοχεύουν, σε τουρίστες πεζοπόρους με σακίδια, επισκέπτες προς Αρχαία Ολυμπία, ΚΑΠΗ, Φίλους του Σιδηροδρόμου κ.ά.









ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος είναι, το Πάρκο, να τραβήξει και πολλές ημερήσιες εκδρομές μαθητών, από Αθήνα, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία και Ηπειρο.
Με την επένδυση αυτή, εκτιμάται ότι για την πόλη θα είναι κάτι πολύ δυνατό, που θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής και θα προσδώσει ξεχωριστή δυναμική στη παραλία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Από την ένθετη έκδοση της "Π" ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Πηγή:
- Αχαΐα: Hostels σε βαγόνια του ΟΣΕ - Μεγάλη επένδυση αλλάζει τα τουριστικά δεδομένα (Φωτο)
http://pelop.gr/?page=article&DocID=360002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου