Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Οδοντωτού για τον Μάιο – «Εν συρμώ 2017 – The art train»

 Σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά ο μήνας Μάιος, μέσα από τον θεσμό «Εν συρμώ» για τον Οδοντωτό Διακοπτού-Καλαβρύτων, χάρη στη συνεργασία των δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, , της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού. Φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ).




Το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις με θέμα τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο στοχεύουν στην ανάδειξή του ως έργο τέχνης ανθρώπων, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού. Για τον σκοπό αυτό προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.


Κατά τον μήνα Μάιο έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα ειδικών προσφορών για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επισκέψεις στις καλλιτεχνικές εκθέσεις, τις ενημερωτικές δράσεις και ξεναγήσεις για τον Οδοντωτό από τον Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού και τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν τον Μάη στον Βουραϊκό.







Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διάφορες παιδικές δράσεις και διαδραστικά παραμύθια, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο “Infocenter” Διακοπτού, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά, δημιουργώντας μια εξαιρετική γιορταστική ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  «Εν συρμώ 2017 – The art train»  μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://ensirmo.gr/

Πηγή:
- Δελτίο Τύπου 3/5/2017 – Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Οδοντωτού για τον Μάιο – «Εν συρμώ 2017 – The art train»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου