Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΟΛΘ, DP World, ΤΕΡΝΑ, ΕΤΒΑ και K+N «μάχονται» για το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου

Τουλάχιστον 10 εταιρείες έχουν λάβει το τεύχος μη δεσμευτικών προσφορών για το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου (600 στρέμματα) της Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Φωτεινού

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr πρόκειται για τις: ΟΛΘ, DP World (έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το 67% του ΟΛΘ), ΤΕΡΝΑ, ΕΤΒΑ (θυγατρική της Πειραιώς, έχει ανακηρυχτεί ανάδοχος για το Θριάσιο Ε/Κ μαζί με την Goldair), Κ+Ν, Valeur, Δομοτεχνική, ΕΚΜΕ και διάφορες μελετητικές εταιρείες.


Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, θα γίνει στα πρότυπα του Θριασίου, δηλαδή με σύμβαση παραχώρησης. Οι επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατ.

Πολλά, βέβαια, θα εξαρτηθούν και από την κατάληξη του διαγωνισμού πώλησης του 67% του ΟΛΘ.

Έως τότε, θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, ο οποίος – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – θα «στρέψει το βλέμμα» του και στο παρακείμενο εμπορευματικό κέντρο, το οποίο αναμένει, εδώ και πολλά χρόνια, η Βόρειος Ελλάδα.

Γι΄ αυτό το λόγο, μονάχα τυχαία δεν είναι η εκδήλωση πρώιμου ενδιαφέροντος από τον ΟΛΘ και την DP World.

Υπογραμμίζεται ότι η πλειοψηφία των φορτίων διεθνούς προορισμού, που διακινούνται από τον ΟΛΘ, είναι χύδην εμπορεύματα, πρώτες ύλες ή γενικό φορτίο, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντική η ύπαρξη μεγάλης έκτασης για προσωρινή εναπόθεση και ενδιάμεση επεξεργασία. Τέλος, πρόσθετες απαιτήσεις αποθήκευσης δημιουργεί και η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.

Ήδη 200 στρέμματα του στρατοπέδου έχουν καθαριστεί από παλαιά πυρομαχικά και αναμένεται, με νέα εργολαβία, να καθαριστούν τα υπόλοιπα σχεδόν 400.

Παράλληλα, η ΓΑΙΑΟΣΕ με την ΕΡΓΟΣΕ θα προχωρήσουν στην κατασκευή μιας νέας γραμμής, 1,5 χλμ., η οποία θα συνδέει τον σταθμό διαλογής με το στρατόπεδο.

Πηγή:
- ΟΛΘ, DP World, ΤΕΡΝΑ, ΕΤΒΑ και K+N «μάχονται» για το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%BF%CE%BB%CE%B8-dp-world-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%B2%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-kn-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου