Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αποδράσεις με τραίνο - Καλάβρυτα, ένας υπέροχος προορισμός

Κάθε άνοιξη, μαζί με την αναγέννηση της φύσης, γεννιέται μέσα μας η επιθυμία να κάνουμε καινούργια πράγματα και να επισκεφτούμε νέους τόπους. Να εξερευνήσουμε μέρη ανέγγιχτα από τη πολύβουη ζωή και την καθημερινότητα. Τα Καλάβρυτα και η ευρύτερη περιοχή τους αποτελούν έναν τέτοιο μαγευτικό προορισμό. Υπέροχα ορεινά χωριά με φιλόξενους κατοίκους, παρθένα φύση και μνημεία με πλούσια ιστορία δίνουν το στίγμα του ταξιδιού.
Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που η πορεία του περνά μέσα από απάτητες περιοχές οργιώδους βλάστησης είναι το μέσο για να γνωρίσει ο επισκέπτης την απίστευτη ομορφιά του άγριου τοπίου.Η διαδρομή του ιστορικού τραίνου διαρκεί περίπου μία ώρα. Ξεκινά από το Διακοπτό και διασχίζει το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού με τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες που λαξεύουν τα βράχια. Στις «Πόρτες», το στενότερο και εντυπωσιακότερο σημείο της διαδρομής, το τραινάκι μπαίνει στην πιο χαρακτηριστική σήραγγα της γραμμής. Στα σημεία όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους υπάρχουν μεγάλες κλίσεις, ο σιδηρόδρομος «βγάζει τα δόντια του» και ασφαλίζεται στις ράγες. Μια ενδιάμεση στάση στην μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και στη νεώτερη ιστορία μας ολοκληρώνει την υπέροχη βόλτα στην ανοιξιάτικη φύση.


Τελικός προορισμός αυτής της διαδρομής είναι τα Καλάβρυτα. Πρόκειται για έναν τόπο με ιστορία και απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Μια κωμόπολη χτισμένη στις πλαγιές του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη έλατα. Τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τα όμορφα καλντερίμια, οι παραδοσιακοί ξενώνες και η καταπράσινη φύση κάνουν τα Καλάβρυτα αγαπημένο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Κάθε χειμώνα η μικρή πόλη γίνεται το ορμητήριο για το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Τα πάμπολλα ορεινά χωριά της ευρύτερης περιοχής καθώς και το σπήλαιο των Λιμνών – ένα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο που στο εσωτερικό του βρίσκονται 13 κλιμακωτές λίμνες- είναι ενδιαφέρουσες επιλογές για κοντινές εξορμήσεις.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πάντοτε στραμμένη στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας, σάς χαρίζει ένα αξέχαστο ταξίδι σε μια μοναδική γωνιά της Ελλάδας.

Πηγή:
- Καλάβρυτα, ένας υπέροχος προορισμός
http://www.trainose.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου