Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Επαναλειτουργία του Τραίνου στην Αργολίδα : Αφού πληρώνουν τον ΜΟΡΕΑ, να πληρώσουν και για το τραίνο...

Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά
Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών που μάλιστα θεσμοθετήθηκε με τροπολογία στη Βουλή, για επιδότηση των ζημιών του παραχωρησιούχου του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, εφαρμόζοντας συμφωνίες και δεσμεύσεις του 2007, του 2013 και του 2015, η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία του Τραίνου στην Αργολίδα ζητά να αποφασιστεί επίσης από το ίδιο Υπουργείο η επιδότηση λειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κόρινθος-Αργος-Ναύπλιο.


Όπως σημειώνεται η εν λόγω γραμμή έχει κρίσιμη σημασία για την ανάπτυξη (τουριστική κλπ) της Αργολίδας και παράλληλα μπορεί να εξυπηρετήσει προαστιακές μετακινήσεις προς και από την Αθήνα. Η σύνδεση αυτή σήμερα είναι ανενεργή, μολονότι μεταξύ 2003-2009 έγιναν έργα ανακαίνισης των γραμμών με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας ζητείται ίση μεταχείριση με αυτήν που επιφυλάχτηκε για τον παραχωρησιούχο του αυτοκινητοδρόμου ΜΟΡΕΑΣ, στο θέμα επιδότησης λειτουργίας και της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την Αργολίδα με τον σταθμό του Προαστιακού στην Κόρινθο.

Χαρακτηριστικά τονίζεται πως η σχετική επιδότηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναλειτουργήσει την γραμμή αυτή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και όντως σε πρώτη φάση αυτό ισχύει.

Δεν αποσαφηνίζεται όμως από ποιου την τσέπη θα προέλθουν αυτά τα χρήματα και στις δύο περιπτώσεις και ως πότε θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει ζημιές αν οποιοδήποτε ανάλογο εγχείρημα δεν καταστεί σύντομα κερδοφόρο...

Πηγή:
- Αφού πληρώνουν τον ΜΟΡΕΑ, να πληρώσουν και για το τραίνο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου