Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αποδράσεις με τραίνο - Πάσχα – Καλαμπάκα

Το Πάσχα στην περιοχή της Καλαμπάκας και των Μετεώρων είναι μια ιδεώδης επιλογή, όχι μόνο για εκείνους που αποζητούν μυστικιστική ατμόσφαιρα, επαφή με τα θεία και ψυχική ανάταση, αλλά και για όσους αγαπούν την ομορφιά της φύσης.

Τα επιβλητικά μοναστήρια που κρέμονται από τους βράχους του λίθινου δάσους των Μετεώρων προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Την Μεγάλη Εβδομάδα οι προσκυνητές βιώνουν με μοναδικό τρόπο τη διάχυτη θρησκευτική κατάνυξη και την έντονη πνευματικότητα. Γίνονται συμμέτοχοι στο Θείο Δράμα και προσμένουν την Ανάσταση. Πέρα από τη θρησκευτική διάσταση των ημερών, οι επισκέπτης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πασχαλιάτικα έθιμα της περιοχής, να συμμετέχουν στις γιορταστικές εκδηλώσεις και να απολαύσουν τη μοναδική φιλοξενία των ντόπιων σε μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, φορτωμένη από μεθυστικά ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα.


Παράλληλα μπορούν να πραγματοποιήσουν ημερήσιες εξορμήσεις στα γύρω ορεινά χωριουδάκια, όπως μια εκδρομή στην υπέροχη Ελάτη, πνιγμένη στις πανύψηλες καστανιές, μια βόλτα στο Περτούλι, μια περιήγηση στη μαγευτική φύση της περιοχής που διαρρέει ο Ασπροπόταμος, μια επίσκεψη στα παρθένα χωριά που φωλιάζουν στις πλαγιές της νότιας Πίνδου και -γιατί όχι;- μια απόπειρα για rafting ή kayak στα κρυστάλλινα νερά του Ασπροποτάμου. Φυσικά, η ευρύτερη περιοχή διαθέτει καταλύματα με θέα που κόβει την ανάσα και μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, τέτοιον που μόνον η ίδια η φύση μπορεί να ζωγραφίσει.

Μπείτε, λοιπόν, στο τραίνο με προορισμό την Καλαμπάκα για να περάσετε ένα ονειρεμένο Πάσχα!

Πηγή:
- Πάσχα – Καλαμπάκα
http://www.trainose.gr/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-2015-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου