Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη νέα σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι με εργοταξιακό Railbus

Δελτία τύπου  16.03.2017

Χθες Τέταρτη και σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σε συνεχεία της επίσκεψης του σε έργα της ΕΡΓΟΣΕ, ξεναγήθηκε στα εργοτάξια του τμήματος «Τιθορέα-Δομοκός» της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων  που κατασκευάζει η εταιρία.






Την Τέταρτη έγινε δοκιμαστικό δρομολόγιο και επιθεώρηση του έργου από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι με εργοταξιακό Railbus, όπου το ευρωπαϊκό κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των έργων επιδομής και υποδομής καθώς και την πρόοδο της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης που ολοκληρώνεται το Μάιο.

Το τμήμα Τιθορέα - Λιανοκλάδι παραδίδεται προς χρήση το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως η διαδρομή Αθήνα-Τιθορέα-Λιανοκλάδι θα είναι πλήρως ηλεκτροκινούμενη.

Σήμερα Πέμπτη το κλιμάκιο της ΕτΕΠ ξεναγήθηκε στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός, όπου και εκεί οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα είναι έτοιμο μέχρι το Μάρτιο  του  2018.

Tο έργο χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility-CEF) 2014-2020.

Με το πέρας της επίσκεψης του κλιμακίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνος Βούρδας δήλωσε πως : « Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε το κλιμάκιο της ΕτΕΠ στο έργο που αλλάζει τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας και που τα τελευταία 2 χρόνια μπήκε, ουσιαστικά, στις ράγες της ολοκλήρωσης. Το καλοκαίρι θα παραδοθεί ένα μεγάλο τμήμα του, από την Τιθορέα μέχρι το Λιανοκλάδι και μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα παραδοθεί ολόκληρο προς χρήση. Έτσι ο πολίτης θα ταξιδεύει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες, με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον»

Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη κλιμακίου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα εργοτάξια του έργου «Τιθορέα-Δομοκός» της ΕΡΓΟΣΕ
http://www.ergose.gr/view_257

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου