Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Σπίρτζης: Η Κομισιόν στηρίζει τη σιδηροδρομική σύνδεση Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου

Στην Περιφερειακή Διάσκεψη για τις Επενδύσεις στις Μεταφορές, που διοργάνωσε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Βιολέτα Μπουλκ, και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες και σήμερα στη Σόφια, συμμετείχε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.


Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Σπίρτζης είχε διμερή συνάντηση με την Επίτροπο Μεταφορών κ. Μπουλκ, η οποία αντιλαμβάνεται πλήρως την σημασία της Ελληνικής πρωτοβουλίας για την σιδηροδρομική σύνδεση Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου, με παράλληλη ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων των λιμανιών και θα υποστηρίξει τα επόμενα βήματα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς την κατεύθυνση υλοποίησης της υπό διαμόρφωση διακρατικής αυτής συνεργασίας, με ταυτόχρονη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Η Επίτροπος υποστηρίζει την Ελληνική πρόταση για χρηματοδότηση σχεδίων ψηφιακών συστημάτων έργων υποδομών συνδυασμένων μεταφορών και έργων αστικών μεταφορών.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης είχε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Χρίστο Αλέξιεφ..

Η συνάντηση των δύο υπουργών και των συνεργατών τους διεξήχθη σε φιλικό εποικοδομητικό κλίμα. Οι δύο χώρες επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης κοινής χρηματοδότησης.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του κάθετου οδικού άξονα σύνδεσης της Εγνατίας οδού με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ροδόπης συζήτησαν τη δυνατότητα σύντομης υλοποίησης και του οδικού άξονα μέσω Ξάνθης. Με τα έργα αυτά παρέχεται η δυνατότητα καλύτερων προσβάσεων στους οδικούς μεταφορείς.

Στην Περιφερειακή Διάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Μεταφορών των κρατών μελών Συνοχής της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, ευρωβουλευτές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και άλλων διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών καθώς και ιδιωτικοί φορείς που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών.

Πηγή:
- Σπίρτζης: Η Κομισιόν στηρίζει τη σιδηροδρομική σύνδεση Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου
http://www.enikonomia.gr/economy/146826,spirtzis-i-komision-stirizei-ti-sidirodromiki-syndesi-efxeinou-po.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου