Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πετράκης: Οι τέσσερις κύριοι στόχοι του ΟΣΕ

Ο Δ. Σύμβουλος της εταιρείας χαρακτήρισε το 2016 ορόσημο για τον σιδηρόδρομο καθώς ξεκίνησε η απελευθέρωση της αγοράς. Σε ποιους τομείς θα εστιάσει ο ΟΣΕ.

Συνέργειες, εξωστρέφεια, ενίσχυση & αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και εκπαίδευση είναι οι βασικοί άξονες που προκρίνει ο ΟΣΕ με στόχο την προσαρμογή του Οργανισμού στη σύγχρονη σιδηροδρομική αγορά, επισήμανε ο Δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κωσταντίνος Πετράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της εκδήλωσης Creative Greece, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Χαρακτήρισε επίσης το 2016 ορόσημο για τον σιδηρόδρομο καθώς ξεκίνησε η απελευθέρωση της σιδηροδρομικής αγοράς και ενσωματώθηκε η Κοινοτική Οδηγία 34 μέσω του Νόμου 4408 .

Όπως εξήγησε ο κ. Πετράκης  ,αυτόματα μεταμορφώθηκε η σιδηροδρομική αγορά και, κατά συνέπεια, κλήθηκε ο ΟΣΕ να ανταποκριθεί στις πολλές, σημαντικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις, μέσα σε αντίξοες συνθήκες από πλευράς οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, παράλληλα με ένα ασφυκτικό θεσμικό περιβάλλον με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας και άπειρους, συχνά απρόβλεπτους, περιορισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , ο κ. Πετράκης παρέλαβε τιμητική διάκριση για την προσαρμοστικότητα που έχει επιδείξει ο ΟΣΕ στη σιδηροδρομική αγορά την οποία του παρέδωσε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, π. Υφυπουργός Εξωτερικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή την τιμητική διάκριση που παρέλαβε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ τόνισε « Με μεγάλη τιμή και αίσθημα ευθύνης παραλαμβάνω την τιμητική διάκριση της Creative Greece 2017 που θεωρώ ότι αντανακλάται στο σύνολο του Ομίλου ΟΣΕ, δηλαδή τις εταιρείες ΟΣΕ και ΕΡΓΑ ΟΣΕ, αλλά και, με την άδειά τους, στις υπόλοιπες εταιρείες της μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας (ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, RailCargo-Goldair & PEARL) προφανώς και στους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς χωρίς την αφοσίωση - μέχρι αυταπάρνησης - των οποίων δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε βήμα».

Τέλος, αναφέρθηκε αναλυτικότερα στους στόχους του ΟΣΕ οι οποίοι συνοψίζονται σε τέσσερα πεδία:

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ
- Κοινές πολιτικές και δράσεις με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού & Περιβάλλοντος υπό την αιγίδα του εποπτεύοντος Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών
- Ερευνητική και εξειδικευμένη μελετητική συνεργασία με όλα τα σχετικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από την Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την Πάτρα και την Ζυρίχη
- Υλοποίηση προγραμμάτων & έργων μαζί με τους Δήμους και τις Περιφέρειες
- Κοινά προγράμματα και σχέδια με την ΕΤΒΑ, την ΔΕΗ ΔΕΗ -0,75%, την ΕΜΥ και άλλους εξειδικευμένους φορείς
- Υλοποίηση δράσεων για τον Πολιτισμό του Σιδηρόδρομου

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
- Κοινές ομάδες εργασίας με τους Βουλγαρικούς και Τουρκικούς Σιδηροδρόμους για την υλοποίηση των συνδέσεων Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη αντίστοιχα
- Μνημόνιο συνεργασίας με τους Αλβανικούς Σιδηροδρόμους για την υλοποίηση των σιδηροδρομικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας.
- Μνημόνιο Συνεργασίας με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους για κοινές δράσεις σε τρίτες χώρες
- Συμμετοχή σε πολλές κοινοτικές πρωτοβουλίες (Interreg, Shift2Rail, Connecting Europe Facility,…)
- Επανένταξη στους Ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς φορείς για συνεργασίες και κοινές πολιτικές
- Οργάνωση Συμποσίου στην Αθήνα με θέμα την χάραξη κοινών πρωτοβουλιών για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο

ΕΝΙΣΧΥΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
- Νέες προσλήψεις
- Συνεχής επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων μέσω σεμιναρίων και συμμετοχής σε σημαντικά fora και εκθέσεις
- Κίνητρα για την ένταξη των νέων επιστημόνων στη σιδηροδρομική οικογένεια
- Ριζική αναθεώρηση του τρόπου και των μεθόδων σχεδιασμού και διαχείρισης του δικτύου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Ίδρυση, στελέχωση και παγίωση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας
- Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων όποτε ζητηθούν.

Πηγή:
- Πετράκης: Οι τέσσερις κύριοι στόχοι του ΟΣΕ
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1526487/petrakhs-ose.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου