Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από την επίσκεψη της ΠΟΣ στην Ιταλία

Επέστρεψε χτες στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία της ΠΟΣ από την Ιταλία όπου ειχε συνάντηση με Ιταλούς σιδηροδρομικούς οι οποίοι έφεραν σε επαφή και
τους συνδικαλιστές μας, με τον
Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού της FS.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Ιταλός Διευθυντής τόνισε πως τους επόμενους 1 με 2 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σκοπός των Ιταλών είναι η ανάπτυξη της εταιρείας,  οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν, ενώ η FS θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της (ΕΕΣΣΤΥ ) αφού έρθει στην Ελλάδα κ δει το περιβάλλον,  ενώ δεν αποκλείεται να ενδιαφερθεί και για την εκτέλεση έργων στον σιδηροδρομικό τομέα με τον κατασκευαστικό της βραχίονα (γεγονός που ειχε γράψει κ το στέκι της έλξης μετά τη συνεδρίαση της ALE στο Σαλέρνο το περασμένο φθινόπωρο κ την ενημέρωση που είχε από τους Ιταλούς μηχανοδηγούς το Σωματείο μας).


Κύριος στόχος της FS είναι η ανάπτυξη των επιβατικών μεταφορών , ωστόσο η FS συζητά και για την επέκταση των εμπορικών συμφωνιών στην χώρα. Στόχος είναι το 2020 η διαδρομή μεταξύ Αθήνας -Θεσσαλονίκης να γίνεται σε 2 ώρες κ 30 λεπτά , με την μέγιστη ταχύτητα των 200 χλμ και για τον σκοπό αυτό οι Ιταλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φέρουν νέο τροχαίο υλικό.
Σε σχέση μετά εργασιακά , το συνδικάτο των Ιταλών διατηρεί καλές σχέσεις κ συνεργάζεται με την Fs ενώ το 2006-2007 είχε πραγματοποιηθεί με την συνεργασία της εταιρείας κ την συνδρομή των εργαζομένων (μέσω συμμετοχής τους οικονομικής) εθελουσία έξοδος μέρους του προσωπικού.
Η FS θα διερευνήσει την Ελληνική αγορά τον πρώτο χρόνο παραμονής της στην χώρα , ενώ -λογικό είναι - θα υπάρξει κ αξιολόγηση του προσωπικού.
Τέλος ο Διευθυντής της FS τόνισε πως στην Ιταλία , συνδέονται οι μισθοί με την παραγωγικότητα των εργαζομένων κ αυτή είναι κ η λογική που θα ακολουθηθεί και στην Ελλάδα.
Οι Ιταλοί συνδικαλιστές τόνισαν στους εκπροσώπους μας ότι η σχέση των συνδικάτων με την FS είναι αρκετά καλή , οι Συλλογικές συμβάσεις ισχύουν κ τόνισαν πως θα ενισχυθεί η συνεργασία με την ΠΟΣ το επόμενο διάστημα .
Μεγάλη εντύπωση στους εκπροσώπους μας προκάλεσαν οι εγκαταστάσεις της τηλεδιοίκησης που απέδειξαν σε όλους ότι βρισκόμαστε δεκαετίες πίσω .
Σημειώνουμε ότι η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε η ΠΟΣ δεν εκπροσωπεί μηχανοδηγούς,  το Σωματείο των οποίων έχει προσκληθεί στην Ελλάδα από την ΠΕΠΕ κ θα επισκεφθεί την χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Πηγή:
- Ενημέρωση από την επίσκεψη της ΠΟΣ στην Ιταλία
http://mixanodigoiose.blogspot.gr/2017/03/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου