Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παραιτήθηκε ο Θ.Βούρδας από την ΕΡΓΟΣΕ, γίνεται ο νέος Γ.Γ.Μεταφορών

 Με ...παραίτηση ξεκινά η εβδομάδα, καθώς σήμερα θα γίνει γνωστή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνου Βούρδα. Ο πρώην πλέον Δ.Σ. παραιτήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από τη θέση του καθώς ...μετακομίζει από σήμερα και από την Πλατεία Καραϊσκάκη και το Μεταξουργείο, πάει στην οδό Αναστάσεως και στου Παπάγου.





Εκεί, στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τον περιμένει η "ηλεκτρική καρέκλα" της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών. Το ΦΕΚ του διορισμού του αναμένεται άμεσα τις επόμενες μέρες καθώς οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αναλαμβάνει είναι ουκ ολίγα:

Το πρώτο άμεσο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση της χιονοστοιβάδας προβλημάτων στον ΟΑΣΑ. Ελλειπές προσωπικό, λειψά οχήματα στην ΟΣΥ, γενικότερα προβλήματα λειτουργίας είναι η πρώτη "καυτή πατάτα" που θα χρειαστεί να "κρυώσει".

Από εκεί και έπειτα, θα γίνει ο πολιτικός προϊστάμενος της προηγούμενης θέσης του και θα πρέπει να τρέξει την άμεση ολοκλήρωση στους επόμενους 12 μήνες του σιδηροδρομικού άξονα Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, να θέσει σε λειτουργία τη γραμμή Κιάτο-Αίγιο και να φέρει με επιτυχία σχεδόν 10 σιδηροδρομικούς διαγωνισμούς.

Τα θέματα δεν περιορίζονται εκεί καθώς θα παραλάβει την περίεργη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο περίφημο Νόμο για τα Υδροπλάνα και να θέσει το περίφημο "δίκτυο" υδατοδρομίων σε τροχιά λειτουργίας. Εδώ θα πρέπει να γίνουν γενναίες κινήσεις για να μην χαθεί η καλή δουλειά που έχει γίνει.

Η λίστα όμως περιλαμβάνει και άλλα αγκάθια: θα πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για να γίνει η υλοποίηση της "αιώνιας μακέτας" για τα ΚΤΕΛ Ελαιώνα. Εδώ είμαστε ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού και δεν υπάρχει κατάληξη στο τι και πως θα γίνει.

Συνεχίζουμε: θα πρέπει να εποπτεύσει τη λειτουργία της ΥΠΑ αλλά και την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα Αεροδρόμια της χώρας μετά την παραχώρηση 14 από αυτά στη Fraport Greece.

Επίσης γυρνώντας στο πρώτο θέμα θα πρέπει να τρέξει το σχέδιο για την αγορά 2-3.000 αστικών λεωφορείων (ηλεκτρικών/LNG) θέμα που έβαλε στην ατζέντα από τη Σόφια ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Επίσης θα πρέπει να συνεχίσει την καλή δουλειά που είχε γίνει για τα περίφημα ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που προετοιμάζονται πανελλαδικά, τα θέματα οδικής ασφάλειας που είναι και επίκαιρα λόγω της λειτουργίας των νέων αυτοκινητόδρομων, την νομοθεσία γύρων από τα logistics που αποτελούν μεγάλη ελπίδα ανάπτυξης για τη χώρα.

Τέλος θα πρέπει να ασχοληθεί με ένα θέμα που δεν έχει τολμήσει κανείς μέχρι σήμερα να φέρει στην ατζέντα. Είναι η πραγματική λειτουργία των συνδυασμένων μεταφορών με μέσα μαζικής μεταφοράς πανελλαδικά και έχει να κάνει με την διασυνδεσιμότητα των μέσων για να ξεκινά και να φτάνει ο επιβάτης στον προορισμό του χωρίς κενά. Αυτό μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα και ιδιαίτερα στον συνδυασμό υπεραστικής/προαστιακή/αστικής μεταφοράς. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και είναι έντονο και θα χειροτερέψει με τη λειτουργία του μοντέρνου σιδηρόδρομου που θα φέρει μεν επιβάτες αλλά χωρίς επιλογές στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Η ΧΗΡΕΥΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ
Εδώ παραμένει αίνιγμα ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ΕΡΓΟΣΕ. Η διοίκηση Βούρδα διήρκησε περίπου 20 μήνες και τώρα αναμένονταν να βγουν στον αέρα πολλές από τις δημοπρατήσεις με χρηματοδότηση του Νέου ΕΣΠΑ.

Πηγή:
- Παραιτήθηκε ο Θ.Βούρδας από την ΕΡΓΟΣΕ, γίνεται ο νέος Γ.Γ.Μεταφορών
http://www.ypodomes.com/index.php/alles-ypodomes/endiaferouses-eidiseis/item/39670-paraitithike-o-th-voyrdas-apo-tin-ergose-ginetai-o-neos-g-g-metaforon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου