Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μετά την Ελλάδα, τα νέα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ιταλοί της FS επεκτείνονται στη Μ. Βρετανία

Μετά την Ελλάδα και την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ιταλικός όμιλος της Ferrovie Dello Stato Italiane ανακοίνωσε, μέσω της θυγατρικής Trenitalia, την εξαγορά της βρετανικής C2C.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η εξαγορά της C2C, η οποία επικυρώθηκε από τις βρετανικές αρχές, σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την επέκταση της FS στην αγορά της Μ. Βρετανίας.


Η C2C δραστηριοποιείται μεταξύ Essex και Λονδίνου και για την απόκτησή της η FS θα δαπανήσει 72,6 εκατ. λίρες, παρέχοντας επιπρόσθετες εγγυήσεις 35 εκατ. στερλινών για λοιπές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις, όταν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δαπάνησε 45 εκατ. ευρώ.

Η FS και ειδικότερα, η Trenitalia που εξαγόρασε την C2C διατηρεί φιλόδοξα σχέδια για τη βρετανική αγορά, υποσχόμενη ότι θα μεταλαμπαδεύσει την σιδηροδρομική και τεχνολογική της εμπειρία.

Η C2C θα συνεχίσει να καθοδηγείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Julian Drury και θα διατηρήσει την τρέχουσα οργανωτική της δομή.

Πέρα από τη C2C, η Trenitalia έχει ανακοινώσει τη σύσταση κοινοπραξίας με την FirstGroup στην υποβολή προσφορών για την εκμετάλλευση κι άλλων προαστιακών γραμμών, όπως στα East Midlands και την West Coast.

Σε εγχώριο επίπεδο, η FS έχει υπογράψει την σύμβαση εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περιμένει το κλείσιμο του φακέλου των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ώστε να αναλάβει τη διαχείρισή της.

Πηγή:
- Μετά την Ελλάδα, τα νέα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ιταλοί της FS επεκτείνονται στη Μ. Βρετανία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου