Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Επεκτάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου της Κωνσταντινούπολης

Το αστικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κωνσταντινούπολης θα φτάσει τα 489 χιλ το 2019 ενώ αναμένεται να διπλασιαστεί το 2023 σύμφωνα με δηλώσεις του Kadir Topbaş, Δημάρχου του μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης στα εγκαίνια ολοκλήρωσης της σήραγγας Mecidiyeköy – Tekstilkent του μετρό, που αποτελεί τμήμα της γραμμής Kabataş – Mecidiyeköy – Mahmutbey M7).

“Μιλάμε για περίπου 1000 χιλ σιδηροδρομικού δικτύου . Στο μέλλν θα γίνουμε διάσημοι γι ατο μετρό μας”, πρόσθεσε. “Θα κάνουμε την Κωνσταντινούπολη την πόλη με το μεγαλύτερο αστικό σιδηροδρομικό δίκτυο στον κόσμο. Η Κωνσταντινούπολη το αξίζει".



Η νέα γραμμή  του μετρό Μ7 μήκους 24.5 χιλ με 19 σταθμούς θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στο τέλος του 2018 και αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο επιβάτες τη μέρα.

Το κόστος κατασκευής φτάνει τα 3,7 δις τουρκικές λίρες  (περίπου  957 εκ €). Η γραμμή αυτή θα εξυπηρετεί οκτώ περιοχές  (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Bağcılar, Eyüp, Gaziosmanpaşa και Esenler).

Η Hyundai Rotem κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια 75 τετράδυμων συνθέσεων που θα λειτουργούν χωρίς μηχανοδηγό. Για πρώτη φορά στο μετρό της Πόλης θα υπάρχουν στις πόρτες ψηφιακοί χάρτες (LCD Active Route Maps), φορτιστές για κινητά καθώς εύκολη πρόσβαση γ για ΑΜΕΑ

Πηγή:
- More urban rail projects for Istanbul
http://www.think-railways.com/urban-rail-projects-istanbul/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου