Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΟΣΕ: Υπογράφηκε η 1η εργολαβία πρασίνου του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ/Π

Σκοπός των φυτοτεχνικών εργασιών που προβλέπει το έργο είναι η προστασία από τις διαβρώσεις των ορυγμάτων και επιχωμάτων που κατασκευάστηκαν, η σταθεροποίηση των πρανών και συγχρόνως η περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.
ΕΡΓΟΣΕ: Στην «Έργα Πρασίνου ΑΤΕ» η 1η εργολαβία πρασίνου του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ/Π



Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ειδομένης / Προμαχώνα (ΠΑΘΕ/Π) που υλοποιείται από την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 03-11-2016, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Φυτοτεχνικές εργασίες για την σταθεροποίηση και την περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρανών κατά μήκος της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τον Σ.Σ. Τιθορέας Χ.Θ. 164+000 έως την Χ.Θ. 169+737 πριν την είσοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου και από την έξοδο της σήραγγας Καλλιδρόμου Χ.Θ. 178+924,45 έως την Χ.Θ. 181+645 και Χ.Θ. 197+319,26 έως την Χ.Θ. 202+466,26».

Το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο το έργου ανέρχεται σε 1.015.203,04 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility) 2014-2020 και από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ανάδοχος για την κατασκευή του έργου είναι η εργοληπτική επιχείρηση «Έργα Πρασίνου Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία». Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 36 μήνες.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πρώτη από πέντε εργολαβίες πρασίνου στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σταθμό της Τιθορέας έως τον αντίστοιχο του Δομοκού.

Σκοπός των φυτοτεχνικών εργασιών είναι η προστασία από τις διαβρώσεις των ορυγμάτων και επιχωμάτων που κατασκευάστηκαν, η σταθεροποίηση των πρανών και συγχρόνως η περιβαλλοντική αποκατάσταση του τοπίου.

Πηγή:
- ΕΡΓΟΣΕ: Υπογράφηκε η 1η εργολαβία πρασίνου του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ/Π
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1463045/ergose-ypografhke-h-1h-ergolavia-prasinoy-toy-sid.html

1 σχόλιο:

  1. Dimitrios K. Katsoudas
    Ακούω για νέες εργολαβίες πρασίνου (Τιθορέα - Δομοκός). Θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια να ΜΗΝ φυτεύονται πυρόφιλα είδη, π.χ. πεύκα. Δυστυχώς στο Αθήνα - Κόρινθος αυτό ΔΕΝ τηρήθηκε. Οι σπινθήρες των τραίνων προκαλούν δασικές και αγροτικές πυρκαϊές. Αυτό ως γραμματέας Δασών τους το έλεγα πάντοτε. Αν έχετε πρόσβαση στον ΟΣΕ πρέπει να το επισημάνετε επειγόντως... θα εκτιμούσα να κάνετε κ σχετική ανάρτηση γιατί σας διαβάζουν σιδηροδρομικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή