Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Διαβάστε το άρθρο του metaforespress για την αλλαγή διοίκησης στην ΕΕΣΣΤΥ

Αλλαγή διοίκησης στην ΕΕΣΣΤΥ στο… παρά ένα της ιδιωτικοποίησης. Ο τελευταίος «μπλε» διευθύνων σύμβουλος αποτελεί παρελθόν, καθώς τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών προχώρησαν στην τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και προέδρου, στο πλαίσιο της δυαρχίας, που ακολουθείται στις ΔΕΚΟ, που εποπτεύει – άμεσα ή έμμεσα - το υπ. Μεταφορών.  

Ειδικότερα, το υπουργείο Μεταφορών κατάφερε να αλλάξει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στις αρχές του 2013, κατόπιν επιλογής του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ. Αγιάσογλου «έτρεχε» την εταιρεία, ουσιαστικά, από την ίδρυσή της, αφού η ΕΕΣΣΤΥ αποσχίστηκε, από τον ΟΣΕ, πριν από λίγα χρόνια.



Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είχαν «πυκνώσει» οι αντιπαραθέσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (διοικείται από πρόσωπα επιλογής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) για την κατάσταση του τροχαίου υλικού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αλλαγή συντελείται στο… παρά ένα της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, αφού στις 3 Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι αρχικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

Νέος πρόεδρος, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, τοποθετείται ο Αντωνιάδης Ιωάννης (Πολιτικός Μηχανικός) και διευθύνων σύμβουλος ο Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός). Και οι δυο είναι σιδηροδρομικοί.

Πηγή:
- Ο τελευταίος «μπλε» διευθύνων σύμβουλος αποτελεί παρελθόν. Αλλαγή διοίκησης στην ΕΕΣΣΤΥ
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/15593-o-teleftaios-mple-diefthynon-symvoulos-apotelei-parelthon-allagi-dioikisis-stin-eessty.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου