Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

H Glencore πουλά σιδηροδρομική μονάδα για 874 εκατ. δολάρια

Η πώληση της μονάδας μεταφοράς άνθρακα, GRail, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης χρέους της Glencore. Η μονάδα μεταφέρει αυτή τη στιγμή περίπου 40 εκατ. μετρικούς τόνους από τον άνθρακα που παράγει ο κολοσσός.
H Glencore πουλά σιδηροδρομική μονάδα για 874 εκατ. δολάρια
Η Glencore συμφώνησε να πουλήσει την αυστραλιανή της μονάδα μεταφοράς άνθρακα στον αμερικανικό φορέα σιδηροδρόμων Genesee & Wyoming, για 1,14 δισ. δολάρια Αυστραλίας (874 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Πρόκειται για την πιο πρόσφατη πώληση περιουσιακού στοιχείου, στην οποία προχωρά η εταιρία για να μειώσει το βάρος χρέους της.

Η Glencore δεσμεύτηκε πέρυσι να πουλήσει δραστηριότητες, καθώς το χρέος της έχει συσσωρευτεί σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα και οι μειούμενες τιμές στα εμπορεύματα έχουν πλήξει πολύ τις μετοχές της.


Από τότε, η εταιρία συμφώνησε να μειώσει κομμάτια της επιχείρησής της, περιλαμβανομένου ενός μεριδίου 40% στην αγροτική της μονάδα, το οποίο πούλησε στο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά, το Canada Pension Plan Investment Board, για 2,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

«Η πώληση της επιχείρησης GRail είναι άλλο ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος μείωσης χρέους», εξήγησε η εταιρία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Η GRail που είναι γνωστή και ως Glencore Rail, μεταφέρει αυτή τη στιγμή περίπου 40 εκατ. μετρικούς τόνους άνθρακα από την παραγωγή της Glencore.

Η συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσει ρυθμιστική έγκριση από την Αυστραλία.

Πηγή:
- H Glencore πουλά σιδηροδρομική μονάδα για 874 εκατ. δολάρια
http://www.euro2day.gr/news/world/article/1459155/h-glencore-poyla-sidhrodromikh-monada-gia-874-ekat.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου