Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Βασίλισσα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου θέλει να γίνει η Ferrovie

Βασίλισσα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου επιθυμεί να γίνει η Ferrovie Dello State Italiane. Η Ιταλική εταιρεία, όπως άλλωστε αναμενόταν έδωσε το παρόν εχθές στον διαγωνισμο για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ, εταιρεία παρακλάδι του ΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού.

Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, έφερε σχεδόν ντεφάκτο την είσοδο της Ferrovie στο διαγωνισμό της ΕΕΣΣΤΥ και δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχικοί ενδιαφερόμενοι Alstom και Siemens έκαναν πίσω.


Αντίθετα, ένας νέος παίκτης η Skoda Transportation κάνει επίσημα την είσοδο της στο παιχνίδι των μέσων σταθερής τροχιάς καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχε εμφανιστεί στην πρώτη προσπάθεια για την προμήθεια Τραμ στην Αθήνα που όμως δεν ευτύχησε να τελειώσει.

Η ολοκλήρωση της κυριαρχίας της Ferrovie στα Ελληνικά Σιδηροδρομικά δρώμενα θα μείνει να αποδειχθεί στις 5 Δεκεμβρίου, όταν θα καλεστεί μαζί με την Τσέχικη εταιρεία να δώσει δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της ΕΕΣΣΤΥ.

Σε περίπτωση επικράτησης της Ιταλικής εταιρείας θα σημάνει και την πλήρη αλλαγή στα σιδηροδρομικά δεδομένα της χώρας και αλλαγή πλεύσης κάτω από τον Ιταλικό "γίγαντα".



Πηγή:
- Βασίλισσα του Ελληνικού Σιδηρόδρομου θέλει να γίνει η Ferrovie
http://www.ypodomes.com/index.php/special-editions/oikonomia-xrimatodotisi/item/36756-vasilissa-tou-ellinikoy-sidirodromou-thelei-na-ginei-i-ferrovie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου