Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η κινέζικη εταιρία BYD που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε σήμερα ένα οικονομικό ελαφρύ τραίνο

Η BYD, που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια οχημάτων με νέες πηγές ενέργειας στην Κίνα, παρουσίασε σήμερα το πρώτο ελαφρύ της τρένο, ένα χαμηλού κόστους υπέργειο σύστημα μετρό, που είναι κατάλληλο για εκατοντάδες πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Το σύστημα τρένων, "Yungui", που σημαίνει θολωτός σιδηρόδρομος, κοστίζει το ένα πέμπτο μίας κανονικής γραμμής μετρό και περιορίζει τον χρόνο κατασκευής κατά δύο τρίτα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της BYD, Γουάνγκ Τσουανφού. Ο ίδιος είπε ότι το Yungui είναι κατάλληλο για μικρότερες πόλεις ή για τις τουριστικές και εμπορικές περιοχές μεγάλων πόλεων.


Η BYD είναι μία από τις τουλάχιστον πέντε κινεζικές εταιρείες που μπορούν να παράγουν ελαφρά αστικά τρένα, δήλωσε ο Ζονγκ Τζιανχούα, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Κινεζικής Ένωσης Μετρό. Στις άλλες εταιρείες περιλαμβάνονται η China Railway Engineering και η CRRC Changchun Railway Vehicles.

Ο Ζονγκ σημείωσε ότι το ελαφρύ τρένο είναι ουσιαστικά κατασκευασμένο στην Κίνα, καθώς περίπου το 90% του εξοπλισμού έχει παραχθεί στη χώρα και αναμένεται να γίνει ένας νέος μοχλός για την ανάπτυξη του κινεζικού σιδηροδρομικού τομέα. Περισσότερες από 20 κινεζικές πόλεις έχουν δηλώσει πρόθεση να έχουν τέτοια ελαφρά τρένα, με ένα συνολικό μήκος σιδηροδρομικών γραμμών 3.000 χιλιομέτρων. Ο Ζονγκ πρόσθεσε ότι τα κινεζικά ελαφρά τρένα είναι εξ ίσου καλοδεχούμενα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξαγωγές πιθανόν να αρχίσουν, όταν η αγορά είναι ώριμη.

Πηγή:
- Το πρώτο ελαφρύ τρένο χαμηλού κόστους παρουσίασε η BYD
http://www.enikonomia.gr/technology/120971,to-proto-elafry-treno-chamilou-kostous-parousiase-i-byd.html

-  China's electric carmaker BYD debuts budget light train
http://english.cri.cn/12394/2016/10/13/4203s942491.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου