Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Εδραίωση συνεργασίας με πολλές προοπτικές για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο

Η τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων με «όχημα» τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Κώστα Πετράκη, παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου (που εκπροσωπούσε και το δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά, ο οποίος απουσίαζε λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων) και της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Αιγιώτης ειδικός σύμβουλος της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά κ. Πέτρος Δαδιώτης, η κα Μαρία Παπαγεωργίου, μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ και ο εξωτερικός συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Σωτήρης Μπόλης.
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, συζητήθηκε αρχικά η διοργάνωση εκδήλωσης για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, με κεντρικό διοργανωτή τον ΟΣΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την αφετηρία του Οδοντωτού το Διακοπτό, με διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας, υποδοχή των προσκεκλημένων και μικρή γιορτή και ακολούθως μετάβαση στα Καλάβρυτα με το τρενάκι, όπου η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παρουσίαση βιβλίου και ομιλίες από τους διοργανωτές και τους συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος «Εν Συρμώ».
Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι προτάσεις για τις εκδηλώσεις «Εν Συρμώ» το Μάιο του 2017, με προγραμματισμό δράσεων σε Διακοπτό και Καλάβρυτα και αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας κεντρικής εκδήλωσης στην Αθήνα, με σημείο αναφοράς όχι μόνο τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο αλλά όλα τα τρένα των οποίων η συμβολή στην ανάπτυξη, τον πολιτισμό και τον τουρισμό είναι πολύτιμη για τον τόπο.
Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ως φορέας υλοποίησης της διοργάνωσης «Εν Συρμώ», θα ενημερώσει όλους τους συνεργαζόμενους φορείς ώστε να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα προωθήσει τον Οδοντωτό σε όλο τον κόσμο, θα είναι ελκυστικό για τους επισκέπτες και θα καθιερώσει την περιοχή σε ισχυρό τουριστικό πόλο. Την όλη προσπάθεια θα υποστηρίξει και ο κ. Δαδιώτης, που ζήτησε άμεσα ξενόγλωσσο έντυπο υλικό με σκοπό να προβληθεί η περιοχή μέσω των δράσεων προβολής του ΕΟΤ.

Πηγή:
- Εδραίωση συνεργασίας με πολλές προοπτικές για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο
http://www.patranews.gr/news/%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου