Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σιδηρόδρομος: Επιστολή στο Υποδομών από τους Μηχανικούς ΟΣΕ για τη γραμμή Δράμα-Ξάνθη

Επιστολή απέστειλαν στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την Υφ.Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τη Γενική Γραμματέα ΥΠΟΜΕΔΙ Πέτη Πέρκα ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ σχετικά με το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα-Ξάνθη όπου εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:


Κύριε Υπουργέ,
παρά τις διαβεβαιώσεις που, κατά το παρελθόν, λάβαμε από το Υπουργείο ότι, θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός της εταιρείας μας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν απαραίτητα έργα συντήρησης και ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου, πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έκλεισε το περιφερειακό τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Δράμα – Ξάνθη.

Εμείς λέμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, έκλεισε για άγνωστο χρονικό διάστημα –πιθανώς και μόνιμα- αφού
αφενός μεν με την υπ' αριθμ. 5459/30.7.2016 απόφαση το ΔΣ του ΟΣΕ ενέκρινε την διακήρυξη έργου συντήρησης με οικονομικό αντικείμενο προϋπολογισμού μελέτης 3.050.000 €,
αφετέρου δε, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο, όπως αναφέρει η ανωτέρω απόφαση, πρέπει να προηγηθεί έγκριση από τον Υπουργό (σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 67 του Ν4270/2014) και να χορηγηθεί στον ΟΣΕ, εγκεκριμένος κωδικός ταυτοποίησης της διατιθέμενης πίστωσης πριν την διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Κύριε Υπουργέ,
Το κλείσιμο τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, λόγω ελλιπούς συντήρησης, δεν είναι ανάπτυξη και απαιτούμε άμεσα την χρηματοδότηση των έργων συντήρησης και ανάταξης, προκειμένου να είναι συνεπής η εταιρεία μας στις απαιτήσεις του ρόλου της προς την κοινωνία.

Πηγή:
- Σιδηρόδρομος: Επιστολή στο Υποδομών από τους Μηχανικούς ΟΣΕ για τη γραμμή Δράμα-Ξάνθη
http://www.ypodomes.com/index.php/alles-ypodomes/endiaferouses-eidiseis/item/36674-sidirodromos-epistoli-sto-ypodomon-apo-tous-mixanikoys-ose-gia-ti-grammi-drama-ksanthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου