Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Το Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ εγκαινίασε δοκιμαστήριο σιδηροδρομικών φορείων (δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες)










Το Πανεπιστήμιο του Huddersfield έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση ενός δοκιμαστηρίου σιδηροδρομικών φορείων πλήρους κλίμακας, υποστηρίζοντας ότι είναι το μοναδικό δοκιμαστήριο του είδους του στην Ευρώπη, με την εξασφάλιση επιχορήγησης 4,5 εκ. £ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.





Ο Δρ Paul Allen του Ινστιτούτου IRR (Institute of Railway Research ),  ο Πρόεδρος του Τμήματος Σιδηροδρόμων του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών Richard East, ο καθηγητής Μπομπ Cryan, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Huddersfield, και ο Διευθυντής του IRR καθηγητής Simon Iwnicki εγκαινιάζουν το δοκιμαστήριο σιδηροδρομικών φορείων.

Η διάταξη δοκιμής 150 τόνων, που εγκαινιάστηκε επίσημα στις 12 Οκτωβρίου από τον Richard East, Πρόεδρο του Τμήματος Σιδηροδρόμων του Ιδρύματος Μηχανολόγων Μηχανικών, δίνει τη δυνατότητα για ένα ευρύ φάσμα πειραμάτων που μπορεί να διεξάγονται σε φορεία σε πραγματικό μέγεθος χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος κυλίνδρων διαμέτρου 2.000 mm που ταιριάζουν σε οποιοδήποτε τύπο προφίλ τροχού ή κεφαλής σιδηροτροχιάς. Το δοκιμαστήριο θα επιτρέψει την διερεύνηση σε βάθος πολλών θεμάτων σχετικά με την διεπαφή τροχού - σιδηροτροχιάς.

Ο καθηγητής Simon Iwnicki, Διευθυντής του IRR Ινστιτούτου Σιδηροδρομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου, εξήγησε ότι το πεδίο έρευνας του Ινστιτούτου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σιδηροδρομικών κλάδων από το τροχαίο υλικό μέχρι την σιδηροδρομική υποδομή. «Ένα μεγάλο μέρος της ανάλυσης γίνεται μέσα από μοντέλα υπολογιστών, αλλά τα μοντέλα πρέπει να υποστηρίζεται και από δοκιμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η νέα εγκατάσταση είναι τόσο σημαντική για εμάς ».

Ένα Σιδηροδρομικό Κέντρο Καινοτομίας έχει πλέον στηθεί ως μία ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα στο Ινστιτούτο IRR. Σκοπός του είναι να βοηθήσει την αλυσίδα εφοδιασμού για την ανάπτυξη προϊόντων, και να ενεργεί ως ενδιάμεσος φορέας μεταξύ του πανεπιστημίου και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.


Το νέο, ειδικά κατασκευασμένο δοκιμαστήριο: ένα σιδηροδρομικό φορείο σε πραγματικό μέγεθος βρίσκεται πάνω από ένα μεγάλο δίσκο που αντιπροσωπεύει τη σιδηροτροχιά. Η διάταξη θα επιτρέψει την προσομοίωση των φυσικών συνθηκών επαφής τροχού σιδηροτροχιάς με έναν τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατόν πριν.














Πηγή:
- Bogie test facility opens in Huddersfield
http://www.railwaygazette.com/news/technology/single-view/view/bogie-test-facility-opens-in-huddersfield.html

- University unveils £4.5 million railway test rig
http://www.hud.ac.uk/news/2016/october/universityunveils45millionrailwaytestrig.php

- University of Huddersfield unveils £4.5m railway test rig
http://www.gradcracker.com/blog/01824/university-of-huddersfield-unveils-45m-railway-test-rig

- Institute of Railway Research: Research Excellence
https://www.hud.ac.uk/research/researchcentres/irr/researchexcellence/

- Email email Print print £4.5m rail test facility launches
http://www.engineeringcapacity.com/news101/sector-news/automotive-and-transport/4.5m-rail-test-facility-launches

- In search of the perfect steel
http://www.railway-technology.com/features/featurein-search-of-the-perfect-steel-4647418/featurein-search-of-the-perfect-steel-4647418-3.html

- £4.5m advanced test facility to launch at Centre for Innovation in Rail
http://www.europeanrailwayreview.com/25946/rail-industry-news/advanced-test-facility-to-launch-at-centre-for-innovation-in-rail/


Δείτε σχετικά:
DANOBAT Bogie Dynamic Bogie Test
https://www.youtube.com/watch?v=SVD6mu3fGMI

The innovative DTR Dynamic train Bogie Test Rig is intended to be the decisive support tool for assessing the correct railway maintenance of the bogie rotary parts and bearings.
DANOBAT Dynamic Bogie Test:
http://railways.danobatgroup.com/en/dynamic-bogie-test-rig







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου