Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω προσωρινής απoθήκευσής της σε κινητική ενέργεια σε σύστημα σφονδύλων (Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!!!)


Η εταιρία STORNETIC αποθήκευσης κινητικής ενέργειας επέλεξε την Διεθνή Σιδηροδρομική έκθεση InnoTrans 2016 για να παρουσιάσει το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας EnWheel (σφόνδυλο) στον τομέα των μεταφορών, ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε εφαρμογές προαστιακού σιδηρόδρομου, τραμ και μετρό.


Η μονάδα αποθήκευσης ενέργειας χρησιμοποιεί ένα σύστημα σφονδύλων υψηλής ταχύτητας για να αποθηκεύσει το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την πέδηση των συρμών και να το επαναχρησιμοποιήσει σε περιόδους υψηλής ζήτησης, πχ κατά την επιτάχυνση του συρμού από μια στάση.Η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά για τον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας νωρίτερα αυτό το χρόνο. Στο Μόναχο είχε τεθεί σε λειτουργία ένας συσσωρευτής Durastor για να ενεργήσει ως «εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας και να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της.


Με ονομαστική ισχύ έως 600 kVA (περίπου 100 kWh), αυτή η μονάδα ενσωματώνει 28 σφονδύλους που μπορεί να επιταχυνθούν μέχρι 45 000 στροφές / λεπτό. Η κινητική τεχνολογία αποθηκεύει ενέργεια, (μηχανική ενέργεια ) κατά την αντιστροφή του κινητήρα σε γεννήτρια που παράγει ηλεκτρισμό κατά την επιβράδυνση.

Με δεδομένο ότι οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν »καθοριστικό παράγοντα κόστους» για τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stornetic Δρ Rainer vor dem Esche πιστεύει ότι η συσκευή αποθήκευσης θα συμβάλει στη μείωση του κόστους από τη μείωση της ζήτησης αιχμής ισχύος, καθώς επίσης θα προσφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη.Οι μονάδες EnWheel είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα για περισσότερο από ένα εκατομμύριο κύκλους φόρτισης και είναι κατασκευασμένες από υλικά τα οποία είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.


Επισκεφθείτε Stornetic στην έκθεση Innotrans 2016 στο Hall 5.2, περίπτερο 104.


Πηγή:
- Lineside flywheels
http://www.railwaygazette.com/news/single-view/view/lineside-flywheels.html

-STORNETIC - The Energy Storage Company
http://stornetic.com/

- STORNETIC - The Energy Storage Company
https://www.youtube.com/watch?v=767y5ViGurA&feature=youtu.be&t=279

- Powerful Storage System for Grid Services
http://stornetic.com/assets/downloads/stornetic_general_presentation.pdfΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου