Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Διαβάστε σε ηλεκτρονική μορφή ολόκληρο το βιβλίο "Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι" !!!


Αναδημοσιεύμε από μια ανάρτηση του George Kalfas που αφορά ένα θαυμάσιο βιβλίο (δυστυχώς από όσο γνωρίζουμε εξαντλημένο). Απολαύστε το έστω σε ηλεκτρονική μορφή: 

Οι εκδόσεις "Μίλητος" στη προσπάθεια τους να καταγράψουν θέματα ιδιαίτερα σημαντικά, "σταθμούς" στην ιστορία της χώρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι του Σιδηροδρόμου"" (Σ.Φ.Σ.), επιχειρούν την καταγραφή της ιστορίας των ελληνικών σιδηροδρόμων, έτσι ώστε ο σύγχρονος αναγνώστης μέσα από μια συλλεκτική έκδοση να έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο θαυμαστό κόσμο τους. Έτσι, τραίνα σημερινά, τραίνα του 19ου αιώνα, βαγόνια γεμάτα ταξιδιώτες κι εμπορεύματα, θα διασχίσουν με αισθαντικό τρόπο τις σελίδες αυτού του λευκώματος, περνώντας από θαυμάσια τοπία της ελληνικής γης, παραδοσιακούς σταθμούς, παλιές εγκαταστάσεις, τεχνικά έργα μοναδικής κομψότητας και αρχιτεκτονικής αξίας. Τραίνα φορτωμένα με ιστορία και μνήμες, μέχρι τα σημερινά, σύγχρονα Intercities.

Δείτε (κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα) σε ηλεκτρονική μορφή ολόκληρο το βιβλίο ή κατεβάστε το σε μορφή pdf.


Μια έκδοση που καταγράφει όλα τα στάδια της εξέλιξης των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, οι οποίοι ακολούθησαν την εξάπλωση της Αθήνας και την επέκταση του ελληνικού κράτους, στο χρονικό διάστημα των περίπου 150 χρόνων από την ίδρυσή τος. Από τη λειτουργία της πρώτης σιδηροδρομικής γραμμής, στις 17 Φεβρουαρίου του 1869, που συνέδεσε την Αθήνα με το επίνειό της, τον Πειραιά, ως τα σύγχρονα Intercities, ο πολυδιάστατος χώρος του τραίνου διασταυρώνει τις εποχές και το χρόνο μέσα από βαγόνια, σήραγγες, γέφυρες και σταθμούς μοναδικής κομψότητας και αρχιτεκτονικής αξίας και μας χαρίζει ένα διαχρονικό και αισθαντικό ταξίδι.

Πηγή:
- Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι, Συγγραφείς: Συλλογικό έργο, Γιάννης Ζαρταλούδης, Δημήτρης Κουτελίδης, Γιώργος Νάθενας, Σπύρος Φασούλας, Δημήτρης Καρατόλος, Αντώνης Φιλιππουπολίτης
Εκδότης: Μίλητος, 1997
https://www.joomag.com/magazine/%CE%9F%CE%99-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99-%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%99-1869-1997/0791234001474147040


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου