Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν στα εγκαίνια του περιφερειακού σιδηροδρομικού δακτύλιου της Μόσχας.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο υπουργός μεταφορών Maksim Sokolov,  ο Δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin και ο πρόεδρος των Ρωσικών σιδηροδρόμων Oleg Belozerov, ταξιδεύοντας με τραίνο εγκαινίασαν την νέα περιφερειακή σιδηροδρομική γραμμή της Μόσχας, που συνδέει πλέον ακτινωτά όλες τις γραμμές του Μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Στις 10 Σεπτεμβρίου 28 συρμοί ξεκίνησαν ταυτόχρονα από 14 σταθμούς στις 14:00.

Η νέα περιφερειακή σιδηροδρομική γραμμή έχει μήκος 54 χιλιομέτρων και 31 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τα έργα ανακαίνισης και ηλεκτροκίνησης της παλιάς γραμμής ξεκίνησαν το 2011 και ολοκληρώθηκαν φέτος. Το εισιτήριο θα είναι δωρεάν για τον πρώτο μήνα ενώ μετά η γραμμή αυτή θα ενσωματωθεί στο δίκτυο του μετρό της Μόσχας. Αρχικά τέθηκαν σε λειτουργία 26 από τους 31 σταθμούς ενώ σύντομα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και οι υπόλοιποι 5 σταθμοί .

Η συνολική διάρκεια διάνυσης της κυκλικής αυτής  διαδρομής διαρκεί 84 λεπτά.
Την γραμμή αναμένεται χρησιμοποιήσουν ετησίως 25 εκατομμύρια τη φετινή χρονιά που αναμένεται να αυξηθούν σε 250 εκατομμύρια το 2020 (430.000 επιβάτες καθημερινά ).
Το μεγαλύτερο μήκος της νέας γραμμής θα είναι υπέργειο και μόνο σε μικρά τμήματα η διαδρομή θα είναι υπόγεια, ενώ η σύνδεση με τους σταθμούς του μετρό θα είναι σε απόσταση 2-12 λεπτά με τα πόδια.


Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από 33 5δυμες Ηλεκτροκίνητες Αυτοκινητάμαξες  της σειράς ES2G Lastochka που κατασκεύασε η Ural Locomotive Works σύμφωνα με τα σχέδια του Desiro RUS της Siemens. Κάθε Α/Α θα έχει μήκος 130 μ και χωρητικότητα 1200 επιβάτες.
Πηγή:
- Vladimir Putin attends opening of Moscow Central Ring www.railwaygazette.com/news/news/europe/single-view/view/putin-attends-opening-of-moscow-central-ring.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου