Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Στην 81η ΔΕΘ ο «Μουτζούρης» του Πηλίου και το λεωφορείο των αστέγωνω

Μεταφορικές εκπλήξεις επιφυλάσσει για τους επισκέπτες της η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18/9), με τους διοργανωτές της ΔΕΘ- Helexpo να έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές και να δηλώνουν πανέτοιμοι να αναπτύξουν ταχύτητα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, στη φετινή διοργάνωση η ΔΕΘ-Helexpo θα παρουσιάσει τις μεταφορές…αλλιώς, με εκθέματα που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης στο χθες, το σήμερα και το αύριο των μεταφορών.
Στο πλαίσιο αυτό, το μετρό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και το οποίο οι πολίτες της αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, θα κάνει… στάση μέσα στην 81η η ΔΕΘ, επιφυλάσσοντας μια μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες.
Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη μηχανή του οδοντωτού του Πηλίου, του γνωστού «μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε τοτρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Η μηχανή του οδοντωτού, που φέρνει στην 81η ΔΕΘ ηΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων και θα ζωντανέψει αναμνήσεις από την ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου.
Το παρόν στην 81η ΔΕΘ θα δώσει και το λεωφορείο των αστέγων ή αλλιώς «Φροντίδα Εν Κινήσει», που κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα μετασκευασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους αστέγους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους. Στο πρόγραμμα «Φροντίδα Εν Κινήσει» συμμετέχει ο ΟΑΣΑ από κοινού με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η ΜΚΟ Praksis.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:
- Στην 81η ΔΕΘ ο «Μουτζούρης» του Πηλίου και το λεωφορείο των αστέγων
http://www.ert.gr/496749-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου