Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταφορά αυτοκινήτου από Αθήνα Θεσσαλονίκη με 47 ευρώ (χωρίς διόδια και βενζίνη!!!)

 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες που ταξιδεύουν στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και συγκεκριμένα με τη νυκτερινή αμαξοστοιχία 600 / 601 να μεταφέρουν το αυτοκίνητό τους σε ειδικό βαγόνι μεταφοράς αυτοκινήτων. Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές της σιδηροδρομικής μεταφοράς, να μεταφέρουν και το αυτοκίνητό τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους οδικά μέχρι τον τελικό τους προορισμό.

Η μεταφορά συνοδευόμενου αυτοκινήτου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοστίζει 47,00 € ανά διαδρομή. Η τιμή αυτή προστίθεται στην τιμή του εισιτηρίου που επιλέγει ο επιβάτης (εισιτήριο 1ης ή 2ης θέσης, ή εισιτήριο απλής διαδρομής ή μετ’ επανόδου).

Οι κρατήσεις θέσεων μεταφοράς αυτοκινήτων γίνονται στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τόσο στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς όσο και στα Γραφεία Πόλεων, με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου έως και την προηγούμενη ημέρα πριν την ημερομηνία ταξιδίου. Εξασφάλιση θέσεων την ίδια ημέρα του ταξιδίου γίνεται εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.


Για την επιλογή της θέσης φόρτωσης στο ειδικό βαγόνι μεταφοράς λαμβάνονται υπόψη οι διαστάσεις του αυτοκινήτου (ύψος, πλάτος, μήκος) συνυπολογιζόμενων και πιθανών προσθηκών στην οροφή.

Η φόρτωση και η εκφόρτωση γίνεται από τον επιβάτη μετά την επιτόπου συμπλήρωση του Ειδικού Δελτίου Διαπίστωσης Κατάστασης Αυτοκινήτου κατά τη φόρτωση στην Αθήνα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρούφ, και στη Θεσσαλονίκη, στον Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό.



Φόρτωση/ Εκφόρτωση αυτοκίνητου στην Αθήνα



Φόρτωση/ Εκφόρτωση αυτοκίνητου στη Θεσσαλονίκη



Η φόρτωση πραγματοποιείται τουλάχιστον 2 ώρες πριν την αναχώρηση της νυχτερινής αμαξοστοιχίας. Κατά τη φόρτωση το αυτοκίνητο πρέπει να συνοδεύεται από την άδεια κυκλοφορίας του.

Η στερέωση και το λύσιμο των αυτοκινήτων στα οχήματα μεταφοράς γίνεται από τους καθορισμένους από το σιδηρόδρομο υπαλλήλους. Κατά τη διάρκεια της σιδηροδρομικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται η παραμονή επιβατών και ζώων μέσα στα αυτοκίνητα.

Πληροφορίες

Αθήνα
Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθήνας (Ώρες λειτουργίας: 06.00 – 00.00)
Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Σίνα 6 (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ. -15.30 μ.μ., τηλ. 210-3621039, fax: 210-3628983).

Θεσσαλονίκη
Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης (Ώρες λειτουργίας: 04.30 – 23.00)
Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αριστοτέλους 18 (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ.-15.00 μ.μ. τηλ. 2310-598113, 2310 598114, fax: 2310-598129)

Πηγή:
- Συνοδευόμενα Αυτοκίνητα
http://www.trainose.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B7/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1/

12 σχόλια:

  1. Ναι αλλά δεν έχετε για Λάρισα, τον μεγαλύτερο σταθμό και κέντρο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο site της Τραινοσέ γράφει ότι καθημερινά υπάρχει ένα βαγόνι 10 θέσεων αυτοκινήτων το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη ζητηση. 20-22 Ιουλίου όταν πήρα τηλέφωνο για να κλείσω θέση, δεν με ρώτησαν για πότε θέλω να ταξιδέψω, αλλά προκαταβολικά με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για αυτοκίνητο για Θεσαλονίκη μόνο μετά τις 16 Αυγούστου. Και εγώ ευλόγως ρώτησα, αφού υπάρχει τόση ζήτηση γιατί δεν βάζετε πρόσθετα βαγόνια για να καλύψετε τις ανάγκες? Τότε μου απάντησε η υπάλληλος ότι δεν γίνεται λόγω αδειών και απεργιών...
    Αν όμως ήταν ιδιωτικός τομέας δεν θα τολμούσε κανένας να δώσει τέτοιες εξηγήσεις και δικαιολογίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα κατσε .....οι Ιταλοι θα τους φτιαξουν μια χαρα....

      Διαγραφή
  3. Ξανά άρχισαν αυτά το δρομολόγια θέλετε να πειτε, εγω παλια το χρησιμοποιούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά είχε 2 νυχτερινά τραίνα, ένα με κρεβάτια και ένα με θέσεις.
      Τα βαγόνια μεταφοράς αυτοκινήτων συνόδευαν το κρεβατάδικο.
      Τώρα το κρεβατάδικο έχει καταργηθεί και τα βαγόνια μεταφοράς αυτοκινήτου συνοδεύουν αυτό με τις απλές θέσεις.

      Διαγραφή
  4. Εγω για πολλα χρονια παλια το εκανα αυτο....αλλα φορτωνα το αυτοκινητο απο σταθμο Λαρισσης (και οχι απο ΡΟΥΦ) περιπου μια ωρα (και λιγοτερο) πριν την αναχωρηση ...δεν νομιζω οτι ειναι πιο ευκολο να παω 2-3 ωρες πιο πριν στο Ρουφ ...να δωσω το αυτοκινητο...μετα να βρω μεσον αλλο (ταξι)...να παω στον σταθμο και να περιμενω ποτε θα φυγω...πολυς χρονος χαμενος (στις 3 αυτες ωρες αναμονης θα εχω φταση σχεδον στην Λαρισσα)...μετα...δεν γραφει ποσο εχει το ενα εισητηριο ...για τετραμελη οικογενεια??...πιστευω στο συνολο τα εξοδα θα ξεπερνουν τα 100 ευρω για 4 ατομα..και θα θελω 9 με 10 ωρες απο την ωρα που θα παραδοσω το αυτοκινητο εως οτου το παραλαβω παλι για να συναιχισω.......ενω το πολυ σε 5 ωρες εχω παει στην Θεσσαλονικη και με λιγοτερο απο 100 ευρω εξοδα (διοδια +βενζινη).....δεν συμφαιρει το ολον κοστος κυριοι του ΟΣΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλαιότερα φόρτωνα την μοτοσυκλέτα και πλήρωνα περίπου 150 ευρώ.Καλά διαβάσατε.150.Μεγάλη εκμετάλευση.Τώρα αν υσχίει αυτό συμφέρει.Πάς ξεκούραστος.Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ασύμφορο για παρέες 3-5 ατόμων. Χρονοβορο ! Μεγάλη ταλαιπωρία και η παράδοση και η παραλαβή του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ατυχήματος - εκυροχιασμου κατα την μεταφορα ειναι ασφαλισμενο απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το αυτοκίνητο ?
    Εμπιστευόμαστε την συντήρηση των τρένων και του δικτύου? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 18-8-2020, ξέρει κανείς πότε θα επανέλθει αυτή η υπηρεσία που σταμάτησε λόγω της πανδημίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή