Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Ξεκινάει η μεταφορά τεύτλων από Νομό Λάρισας στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ.


Γλυκόπικρη γεύση πήραν οι τευτλοπαραγωγοί του νομού που προσήλθαν χθες στα γκισέ των τραπεζών για να πληρωθούν τη σοδειά που παρέδωσαν πέρυσι στην ΕΒΖ, μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της Βιομηχανίας για πληρωμές, καθώς διαπίστωσαν ότι έλαβαν τα μισά από τα οφειλόμενα.Ουσιαστικά η ΕΒΖ με την εξασφάλιση της δανειοδότησης, έλαβε το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ, αλλά κατέβαλε σε παραγωγούς και μηχανάτορες τα 2,5 εκατ, κρατώντας τα υπόλοιπα για τις λειτουργικές ανάγκες των εργοστασίων, καθώς πλησιάζει η έναρξη της φετινής καμπάνιας.
Όπως είναι γνωστό η έναρξη τοποθετείται χρονικά περί τις αρχές Σεπτεμβρίου κι όπως διαβεβαίωσε τους παραγωγούς η Βιομηχανία αμέσως μετά θα γίνει και η εξόφληση συνολικά της περσινής παραδοτέας σοδειάς.
Να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλοί τευτλοπαραγωγοί βρίσκονται στα τελευταία ποτίσματα, πριν βάλουν τις μηχανές για συγκόμιση του προϊόντος, ενώ η ΕΒΖ έχει ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες με τον ΟΣΕ, προκειμένου η παραδοτέα ύλη από το εργοστάσιο Ζαχάρεως στη Λάρισα να μεταφερθεί προς επεξεργασία στο Πλατύ Ημαθίας.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται πολύ καλή ποιοτικά, ενώ η Θεσσαλία βρίσκεται μπροστά χρονικά (πρώιμη παραγωγή) σε σχέση με τη Μακεδονία.
Γ.Ρ.
 Πηγή:
- Πληρώθηκαν τα μισά οι τευτλοπαραγωγοί
http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/124959-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CE%AF.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου