Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Renato Mazzoncini, FS Italiane: Μεγάλη ευκαιρία η εξαγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων

Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο «ισχυρός άνδρας» του ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane, Renato Mazzoncini είχε αποκαλύψει, σε συνέντευξη στην Repubblica, τις προθέσεις των Ιταλών για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σε ερώτηση «εάν είναι καλή ιδέα η εξαγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων», ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου απάντησε τα ακόλουθα:



«Πιστεύω πως ναι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία που ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε. Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι σαν το Ρώμη – Μιλάνο. Εάν οι Έλληνες χρησιμοποιούν, κυρίως, το αυτοκίνητο είναι επειδή δεν έχουν κάποια βιώσιμη εναλλακτική λύση».

Σχετικά με την επέκταση σε νέες αγορές, ο κ. Mazzoncini υπογράμμισε ότι «ζούμε σε μια ευρωπαϊκή διάσταση, πρέπει να συμπεριφερόμαστε με συνέπεια.

Από τον συνολικό κύκλο εργασιών της Ferrovie dello Stato, μόνο το 14% είναι στο εξωτερικό, όταν το αντίστοιχο των Γερμανών είναι 40%. Είναι αδιανόητο να λειτουργούμε στην εγχώρια αγορά και μόνο, πρέπει να επεκταθούμε.

Έχουμε τα έργα στο Ιράν, όπου εκεί θέλουν να δημιουργήσουν μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας και είμαστε υπεργολάβοι. Εξάγουμε την εκτεταμένη σιδηροδρομική εμπειρία που έχουμε και μάλιστα, διερευνούμε ευκαιρίες και στην Ινδία».


Πηγή:
- Renato Mazzoncini, FS Italiane: Μεγάλη ευκαιρία η εξαγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/14996-renato-mazzoncini-fs-italiane-megali-efkairia-i-eksagora-ton-ellinikon-sidirodromon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου