Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Δρεζινοποδήλατα Μέρος Γ - Railbiking in Greece - ένας διαφορετικός τρόπος ποδηλασίας

Railbiking- ένας διαφορετικός τρόπος ποδηλασίας 

Ο όρος Railbiking είναι μια κωδική ονομασία για την ποδηλασία πάνω σε ράγες του τραίνου. Μια σύνθετη λέξη που βγαίνει από το «rail-ράγα και το biking ποδηλασία» , στην Ελλάδα ακούγεται και ο όρος σιδηροδρομικός ποδηλατοτουρισμός. Σήμερα η Ελλάδα αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, είναι γεμάτοι από σιδηροδρομικά δίκτυα που ηχούν «εγκαταλειφθεί». Πολλές φορές μια ξεχασμένη σιδηροτροχιά μπορεί οδηγήσει σε αγρία και με δύσκολη πρόσβαση μέρη. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη για το σιδηρόδρομο και το ποδήλατο ώθησε την ομάδα railbiking.gr στη μοναδική περιπέτεια της κατασκευής ελληνικής ποδηλατοδρεζίνας και αναζήτηση μιας εναλλακτικής πρότασης που θα έδινε ζωή στο «μυθικό» πλέον σιδηρόδρομο.

Δείτε τρία όμορφα βίντεο:








Railbiking- a different way of cycling

The term Railbiking is a codename for cycling on the train rails. Today Greece and the rest of the world is full of abandoned railways. Often a forgotten rail track can lead in the wild and inaccessible places. The enthusiasm and love for the bycicle and railway pushed us in the unique adventure of the construction of railbikes and search of an alternative proposal that would give life to the "mythical" longer Greek railways.


website: http://railbiking.gr/
facebook: https://www.facebook.com/NorixOnRails
sound: http://freemusicarchive.org/music/Fab...
webcam: GoPro Hero4 Black Edition

Πηγή:
http://railbiking.gr/

- Railbiking in Greece
https://www.youtube.com/watch?v=C1bCYWkaSuo

- Railbiking at metric railway Greece
https://www.youtube.com/watch?v=iKIbrZiEiMU

- Railbiking.gr-testing at railtrack switch
https://www.youtube.com/watch?v=nneTRHacbo8


1 σχόλιο:

  1. Sfetsiou Helen Αν και στην πράξη είναι λίγο δύσκολο (τι γίνεται με κάποιο άλλο που προηγείται ή που ακολουθεί ; υπάρχει κάποιο όριο απόστασης ασφαλείας; και ακόμη τι γίνεται σε κάποια διάβαση;) παρόλα αυτά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
    Μου αρέσει! · Απάντηση · 4 ώρες
    Mixanikos Ose
    Mixanikos Ose Το σχόλιο σου θέτει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ωραία τα δρεζινοποδήλατα αλλά η κυκλοφορία σε ένα δίκτυο που δεν εποπτεύεται από κανέναν εμπεριέχει αρκετά σοβαρούς κινδύνους. Η παρουσίαση όλων αυτών των όμορφων προσπαθειών που γίνονται από έμπειρους φίλους του σιδηροδρόμου μπορεί να προκαλέσει αφορμή για μιμητές νεαρότερης ηλικίας και με λιγότερη εμπειρία σε θέματα ασφάλειας και να τους εκθέσει σε κίνδυνο. Η γενική αρχή είναι ότι ακόμη και τις εγκαταλελειμμένες γραμμές πρέπει να τις θεωρούμε όλοι μας ως μη ασφαλείς γραμμές και να μην επαναπαυόμαστε αλλά να προσέχουμε (φύλαγε τα ρούχα σου γαι να έχεις τα μισά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή