Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: H εταιρία KTZ (σιδηρόδρομοι του Καζακστάν) ανέθεσε στο κροατικό ναυπηγείο Uljanik την κατασκευή ενός φέρυ κατάλληλο για τη μεταφορά τραίνων με παράδοση το 2017, με δυνατότητα επιπλεον παραγγελίας για ένα δεύτερο, το οποίο θα παραδοθεί το 2018.

Μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία προγραμματίζεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο στο λιμάνι της Κασπίας Θάλασσας Kuryk νότια της Aktau.

Το νέο φέρυ θα έχει μήκος 155 m και 17,5μ πλάτος, με χωρητικότητα 5.250 τόνων και 54 βαγονιών. Εξοπλισμένο με δύο κινητήρες ντίζελ 2040 kW θα πιάνει μέγιστη ταχύτητα 14,5 κόμβους. Επίσης, η σύμβαση περιλαμβάνει και τη μεταφοράς τεχνογνωσίας.


Κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Uljanik Gianni Rossanda στο Ζάγκρεμπ στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος της KTZ Ασκάρ Mamin δήλωσε ότι η εταιρεία του σε συνεργασία με εταίρους από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Τουρκία και την Κίνα σχεδιάζουν την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης στο σιδηροδρομική διάδρομο μέσω της Κασπίας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς και ο πρέσβης του Καζακστάν Ασλάν Mussin. Η αξία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά αποτελεί μέρος ενός πακέτου συμφωνιών € 260 εκατομμυρίων μεταξύ της Κροατίας και του Καζακστάν.

Πηγή:
- Kazakhstan orders train ferry
http://www.railwaygazette.com/news/freight/single-view/view/kazakhstan-orders-train-ferry.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου