Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της πώλησης στη Ferrovie με ορίζοντα το τέλος του 2016

Ως μεγάλη επιτυχία εκτιμά την προσφορά της Ferrovie Dello Stato Italiano των 45εκ.ευρώ το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες. Το τίμημα ξεπέρασε τις προσδοκίες και έτσι δεν χρειάστηκε να ζητηθεί μία καλύτερη προσφορά, καθώς αυτό θα γίνονταν σε περίπτωση χαμηλής προσφοράς.

Τώρα η διαδικασία ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς με στόχο να έχει τελειώσει μέσα στο 2016.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com συντάσσεται ήδη ο φάκελος που θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οπωσδήποτε θα οδεύσει μέσα στον Ιούλιο. Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έγγραφά για την προσυμβατική αξιολόγηση και έγκριση της σύμβασης.

Ένας δεύτερος φάκελος θα οδεύσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τώρα, ο Αύγουστος ως "νεκρός" μήνας, δεν λογίζεται μέσα στη διαδικασία και έτσι από Σεπτέμβριο θα επιδιωχθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών.

Εφόσον έχουμε θετική απόκριση από Ελεγκτικό Συνέδριο και Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα πρέπει να γυρίσουμε το ενδιαφέρον στην Κομισιόν η οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί και όπως είχε υποσχεθεί, να διαγράψει το επαπειλούμενο χρέος των 750εκ.ευρώ από κρατικές ενισχύσεις του παρελθόντος.

Αυτή θα είναι και η τελευταία πράξη ενός δράματος που ξεκίνησε από το 2010 με την διακοπή μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού έργου της εταιρείας, της συνέχειας με την ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς πώληση, των συνεχόμενων αναβολών και προβλημάτων.

Η υπογραφή της σύμβασης θα βρει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με νέες προοπτικές, απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος, ενώ θα έχει ενδιαφέρον η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο -μελλοντικός- ιδιοκτήτης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η όπως όλα δείχνουν, πραγματοποίηση της μεταβίβασης του 100% των μετοχών θα βοηθήσει στον νέο διαγωνισμό για την ΕΕΣΣΤΥ που πρόκειται να γίνει άμεσα, καθώς πιθανόν να έχουμε την προκήρυξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους η ΕΕΣΣΤΥ πλέον θα θεωρηθεί πολύ πιο ελκυστική και θα τραβήξει το ενδιαφέρον περισσότερων παικτών, με την ελπίδα ότι και αυτός ο διαγωνισμός θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και σε αυτό το διαγωνισμό με ταχύτητα καθώς η λαιμητόμος των δανειστών αλλά και οι ανάγκες της πραγματικής οικονομίας για φρέσκο χρήμα και νέους παίκτες επιβάλλει την ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών. Μέσα στο 2016 έχει ήδη βάλει σε ρυθμό ολοκλήρωσης τον Αστέρα, τον ΟΛΠ, το Ελληνικό και τώρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον Στέργιο Πιτσίορλα να θεωρείται ως ο άνθρωπος κλειδί σε αυτή τη θέση.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Πηγή:
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της πώλησης στη Ferrovie με ορίζοντα το τέλος του 2016
http://www.ypodomes.com/index.php/special-editions/oikonomia-xrimatodotisi/item/35650-trainose-ksekinoyn-oi-diadikasies-oloklirosis-tis-polisis-sti-ferrovie-me-orizonta-to-telos-tou-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου