Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ναι μεν αλλά... για την σύνδεση Θήβας και Λιβαδειάς στον Προαστιακό

Για άγνωστο χρόνο θα παραμείνει χωρίς Προαστιακό η περιοχή της Θήβας και της Λιβαδειάς. Αυτό προκύπτει στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών της ερώτησης του Βουλευτή Βοιωτίας κου Θηβαίου.

Αλλιώς η μετάφραση της απάντησης είναι πως "ναι μεν αλλά" που δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο αν τελικά θα μπορέσει στο εγγύς μέλλον αυτό να γίνει πραγματικότητα.


Όπως αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στο τμήμα Αθήνα-Τιθορέα (που είναι σε φάση ολοκλήρωσης) και μετά να αποφασιστεί η τύχη του αιτήματος αυτού.

Αφήνοντας ένα παραθυράκι ελπίδας αναφέρεται πως "η εξυπηρέτηση των επιπλέον δρομολογιακών διαδρόμων της γραμμής αυτής θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε πιο βραχυπρόθεσμο ορίζονται με μη ηλεκτροκινούμενο τροχαίο υλικό, με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ανάταξης της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης στην εν λόγω γραμμή".

Βέβαια γνωρίζοντας πως ακόμα και η επάρκεια τρένων τίθεται εν αμφιβόλω η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταλήγει λέγοντας "εξυπακούεται ότι η επέκταση στη διαδρομή μέχρι τη Λιβαδειά του κυκλώματος τροχαίου υλικού των συρμών οι οποίοι εξυπηρετούν σήμερα τους σταθμούς της γραμμής μέχρι την Οινόη συναρτάται άμεσα προς την αριθμητική και τεχνική επάρκεια του μισθωμένους από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διατιθέμενου από την ΕΕΣΣΤΥ αντίστοιχου τροχαίου υλικού (εξασφάλιση της διαθεσιμότητας συρμών μαζί με εφεδρείες αυτών).

Φυσικά στο παρά ένα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέματα όπως αυτό δείχνουν δευτερεύοντα, όμως η καθημερινότητα και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών μετακίνησης των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής θα είναι το ίδιο, είτε η διαδικασία προχωρήσει είτε όχι και ζητούν λύση του θέματος αυτού.

Η ένταξη της Θήβας στο δίκτυο του Προαστιακού ήταν άλλωστε γεγονός από τον σχεδιασμό του δικτύου του 2001 και προβλεπόταν η σύνδεση της περιοχής όπως έγινε με τη Χαλκίδα.

O ΟΣΕ από την πλευρά του "νίπτει" τας χείρας, καθώς όπως αναφέρει στην δική του απάντηση "θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του Προαστιακού μέχρι τη Λιβαδειά".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Πηγή:
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ναι μεν αλλά... για την σύνδεση Θήβας και Λιβαδειάς στον Προαστιακό\\\
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/proastiakos-athinas/item/35500-trainose-nai-men-alla-gia-tin-syndesi-thivas-kai-livadeias-ston-proastiakoΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου