Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Τι απάντησε ο Υπουργός μεταφορών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στο πλαίσιο δράσης της 24ωρης απεργίας, πραγματοποίησε σήμερα, συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη, παρευρισκομένης και της Υφυπουργού κας Χρυσοβελώνη εξέφρασε την αντίθεσή της για την ιδιωτικοποίηση της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διαμαρτυρήθηκε για τις παλινωδίες όσον αφορά την υπογραφή Σ.Σ.Ε. ζητώντας λύση καθώς και απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΕΣΣΤΥ.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι οι εξής:

Για το ζήτημα του ΟΣΕ και των ΣΔΙΤ.
Δεσμεύθηκε ότι ο ΟΣΕ θα συνεχίσει να είναι ο διαχειριστής Υποδομής έχοντας τον έλεγχο της συντήρησης και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους εργαζόμενους.

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ.
Την Πέμπτη που θα ανοιχτεί η προσφορά της TRAINITALIA, θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα καθορίσουν και τα δεδομένα προς ποια κατεύθυνση οδηγείται η εταιρεία. Όσον αφορά την ΕΕΣΣΤΥ η κρατούσα άποψη είναι ότι μάλλον θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Για τη Σ.Σ.Ε.
Αύριο Τετάρτη, έως το βράδυ, θα υπάρξει σαφής απάντηση καθώς το ζήτημα θα συζητηθεί σε επίπεδο Κυβέρνησης και θα έχει παρθεί απόφαση.

Για τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης.
Μας ζητήθηκαν οι προτάσεις μας έως την επόμενη εβδομάδα και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο Κανονισμό.

Όσον αφορά το αίτημα για νομοθετική λύση διασφάλισης του υπάρχοντος προσωπικού, δεν δεσμεύθηκε παρά την πρόθεσή του να βοηθήσει με διάφορους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου