Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σε άμεση επαναδημοπράτηση οδεύει η ΕΕΣΣΤΥ

Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε τελικά η μη παρουσία επενδυτών στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ. Η συγκεκριμένη διαδικασία εμφανιζόταν ως εκείνη με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς έκβασης σε σχέση ειδικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η απουσία και η κατάληξη ως άγονου του διαγωνισμού πάντως σύμφωνα με εκτιμητές της αγοράς, δεν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη, καθώς με την "τροχοδρόμηση" της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φεύγει ένα "βαρίδι" από την ΕΕΣΣΤΥ, μία σκιά που την ακολουθούσε σε όλη αυτή την πορεία.


Η συνέχεια σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές στο ypodomes.com είναι η άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και η ελπίδα πως η νέα αυτή κατάσταση όπως διαμορφώθηκε θα τραβήξει και νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Επιπλέον, εφόσον η διαδικασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προχωρήσει χωρίς αγκάθια ή εκτροπές είναι πολύ πιθανό σενάριο να δούμε την Trenitalia να επιχειρεί να αποκτήσει και την ΕΕΣΣΤΥ, ως βραχίονα λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες με το άνοιγμα του φακέλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επαναδημοπράτηση της ΕΕΣΣΤΥ και την εκτιμούμενη καλύτερη μέρα για να προχωρήσει πλέον στην ιδιωτικοποίηση.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Πηγή:
- Σε άμεση επαναδημοπράτηση οδεύει η ΕΕΣΣΤΥ
http://www.ypodomes.com/index.php/special-editions/oikonomia-xrimatodotisi/item/35550-se-amesi-epanadimopratisi-odeyei-i-eessty


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου