Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σε πόσα ταμπλό το παίζουν; Οι Ιταλοί, όταν κατέθεταν πρόταση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπέγραφαν με τους Ρώσους!

Μέρες μετά τη ανάρτησή μας, επιτέλους βλέπουμε και κάποιο λιγότερο ερασιτέχνη δημοσιογράφο να αναρωτιέται τι παίχτηκε σε αυτό το μικρό ιταλο-ρωσικό μνημόνιο:


Οι Ιταλοί, εφόσον έχουν καταθέσει ικανοποιητική οικονομική πρόταση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ετοιμάζονται για το colpo grosso. Έμμεσα «βάζουν στο τραπέζι» ξανά τους Ρώσους, οι οποίοι – υπό προϋποθέσεις – ίσως κινηθούν πιο «επιθετικά» για τον ΟΛΘ.
Του Φώτη Φωτεινού
Μέσα σε λίγα 24ωρα, οι Ιταλοί κατέθεσαν δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παράλληλα, υπέγραφαν μνημόνιο ευρείας συνεργασίας με τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, τους «υποτιθέμενους» έτερους διεκδικητές.


Ειδικότερα, στις 6 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie Dello Stato Italiane Renato Mazzoncini και ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηρόδρομων Oleg Belozerov συμφωνούσαν, στη Ρώμη, στην προώθηση ευρείας συνεργασίας στην κατασκευή σιδηροδρομικών υποδομών και στην υποστήριξη διεθνών εμπορευματικών και επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών.
Ενδεικτική των προθέσεων των δυο μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών ήταν η δήλωση του κ. Belozerov: «Οι σιδηρόδρομοι σε διάφορες χώρες πρέπει να συνεργαστούν σαν ένας ενιαίος συνεκτικός μηχανισμός, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.
Το μνημόνιο που υπεγράφη με τους Ιταλούς συναδέλφους αποτελεί μια ακόμη γέφυρα για καλύτερη σιδηροδρομική επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και σε ολόκληρη την ήπειρο».
Σύμφωνα με αναλυτές της σιδηροδρομικής αγοράς, η συνεργασία Ιταλών και Ρώσων δύνανται να αποκτήσει ευρύτερες προεκτάσεις. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι, εάν οι Ιταλοί πάρουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ίσως παροτρύνουν τους Ρώσους να κινηθούν πιο «επιθετικά» για τον ΟΛΘ.  



Πηγή:
- Σε πόσα ταμπλό το παίζουν; Οι Ιταλοί, όταν κατέθεταν πρόταση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπέγραφαν με τους Ρώσους!
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/15033-se-posa-tamplo-to-paizoun-oi-italoi-otan-katethetan-protasi-gia-tin-trainose-ypegrafan-me-tous-rosous.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου