Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ολλανδία: Έχτισαν μια γέφυρα που σπάει όλους τους νόμους της φυσικής (δείτε βίντεο και φωτογραφίες)


Στον κόσμο μας υπάρχουν πάρα πολλά εντυπωσιακά πράγματα. Θαυμάζουμε την ανθρώπινη φαντασία και δημιουργικότητα και μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία αυτής της μοναδικής γέφυρας.

Το 2002 ολοκληρώθηκε το Veluwemeer στην Ολλανδία, που συνδέει τη χώρα με το Flevopolder, γνωστό και ως το μεγαλύτερο τεχνητό νησί στον κόσμο.
Δείτε το βίντεο:






Αρχικά υπήρχαν δεκάδες ιδέες για το πως θα γινόταν αυτή η σύνδεση της χώρας με το Flevopolder, όλες όμως οι ιδέες περιλάμβαναν την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας ή μιας κανονικής γέφυρας, όμως η κατασκευή τέτοιων έργων θα ήταν πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα. Η βασική ιδέα ήταν πως η μετακίνηση των πλοίων και των οχημάτων θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς και χωρίς αναμονές.



Ως αποτέλεσμα η μηχανικοί κατέληξαν σε μια γέφυρα με νερό. με 25 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Έχει βάθος 3 μέτρα το οποίο επιτρέπει εύκολα μικρά σκάφη αναψυχής να περνούν πάνω από το τούνελ.

Περίπου 28.000 οχήματα περνάνε κάθε μέρα και υπάρχει μια διάβαση πεζών εξοπλισμένη για το κοινό για να απολαύσει τη θέα.

Στο ακόλουθο βίντεο μπορεί κανείς να πάρει μαι γεύση από το πως γίνεται η βύθιση μιας τέτοιας προκατασκευασμένης γέφυρας:







Πηγή:
- Ολλανδία: Έχτισαν μια γέφυρα που σπάει όλους τους νόμους της φυσικής
http://aromalefkadas.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9/

- Veluwemeer si Jembatan Terbelah yang Menipu Mata
https://www.youtube.com/watch?v=G8Q_wA4LtYI

- The Veluwemeer bridge the Netherlands - Sungai Di Atas Jalan Raya - Belanda
https://www.youtube.com/watch?v=XtHYCL84O4s

- Immersion Aqueduct Leeuwarden
https://www.youtube.com/watch?v=LySK5DQshYU




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου