Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση άνδρα με τσεκούρι σε τρένο

Ένας 17χρονος Αφγανός που πιστεύεται ότι έφτασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας ήταν ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ (Würzburg) στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης τραυμάτισε 21 επιβάτες, τρεις από τους οποίους σοβαρά. Έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν (Joachim Herrmann) στο κανάλι ARD, o δράστης είναι 17χρονος Αφγανός, ασυνόδευτος ανήλικας πρόσφυγας.


Η σιδηροδρομική σύνδεση Βίρτσμπουργκ–Όξενφουρτ έχει διακοπεί, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι και τσεκούρι σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ στην Βαυαρία, ανέλαβε ο ISIS, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο δράστης της επίθεσης στη Γερμανία ήταν ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και έφερε σε πέρας την αποστολή του , ως απάντηση στο κάλεσμα για στοχοποίηση ων χωρών-μελών του συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει σχετική δήλωση στο διαδικτυακό πρακτορείο Amaq του ISIS.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στη βαυαρική πόλη Βίρτσμπουργκ, όπου ένας 17χρονος Αφγανός επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι και τσεκούρι 21 επιβάτες περιφερειακού τρένου, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Νωρίτερα την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ερευνών στο δωμάτιο του Αφγανού πρόσφυγα, βρέθηκε σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.

Πηγή:
- Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση άνδρα με τσεκούρι σε τρένο
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/39848/synagermos-sti-germania-epithesi-andra-me-tsekoyri-se-treno


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου