Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Μετωπική Σύγκρουση τραίνων κοντά στο Μπάρι (Ιταλία) : Στους είκοσι ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν δύο επιβατηγά τραίνα συγκρούστηκαν μετωπικά στη νότια Ιταλία, μεταξύ των πόλεων Corato και Andria.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 20," δήλωσε ο Giuseppe Corrado, ο αναπληρωτής τοπικός επικεφαλής. Έκανε έκκληση για αιμοδότες σε τοπικά νοσοκομεία.

Πυροσβέστες εργάζονται μετά τη συντριβή, που συνέβη γύρω στις 11:30 π.μ. (05:30 π.μ. ET)), ψάχνοντας για επιζώντες μέσα από τα συντρίμμια.

Δεν υπήρξε άμεση ένδειξη του τι προκάλεσε τα δύο τραίνα να συγκρουστούν μετωπικά στην ίδια γραμμή και το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι ανέθεσε σε δύο ερευνητές - εμπειρογνώμονες στην περιοχή της Απουλίας για να ερευνήσουν για τα αίτια της καταστροφής.

"Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να έχουμε μια σαφή εξήγηση για το τι συνέβη," δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Matteo Renzi, που διέκοψε τη σύντομη επίσκεψη του στο Μιλάνο στη βόρεια Ιταλία για να επιστρέψει στη Ρώμη.

Τα τραίνα το καθένα είχε τέσσερα βαγόνια. Μια φωτογραφία από την πυροσβεστική υπηρεσία έδειξαν ότι τρία βαγόνια είχαν διαλυθεί από την σύγκρουση, γεγονός που υποδηλώνει ότι τουλάχιστον ένα από τα τραίνα είχε μεγάλη ταχύτητα.

"Φαίνεται σαν αεροπορικό δυστύχημα", δήλωσε ο δήμαρχος της Corato, Massimo Mazzilli.

Το τμήμα της διαδρομής καλύπτεται από την περιφερειακή σιδηροδρομική εταιρεία Ferrotramviaria. Δεν ήταν σαφές πόσοι άνθρωποι είχαν στα τρένα κατά τη στιγμή της σύγκρουσης.

Το τελευταίο μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία ήταν το 2009, όταν μια εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στο Viareggio, στο κέντρο της χώρας, και πάνω από 30 ανθρώπους που κατοικούσαν κοντά στις γραμμές έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά την εκτροχίαση.


Θανατηφόρα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην Ιταλία
Ιούνιος 2009:
φορτηγό τραίνο που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο εκτροχιάζεται στο Viareggio , προκαλώντας μια μεγάλη έκρηξη . Περισσότεροι από 30 άνθρωποι πεθαίνουν

Ιανουάριος 2005:
Μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ μιας επιβατικής και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στο Crevalcore με 17 νεκρούς

Ιούλιος 2002 :
Μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάζεται στη Rometta Messina, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους

Απρίλιος 1978 :
Δύο τραίνα συγκρούονται κοντά σε ρεματιά δίπλα στο Murazze Vado . Μερικά από τα βαγόνια πέφτουν στο φαράγγι , με 42 νεκρούς.

Πηγή:
- Twenty killed, dozens injured as trains collide in Italy
http://www.reuters.com/article/us-italy-train-crash-idUSKCN0ZS11V

- Multiple fatalities as train crashes in southern Italy
http://www.dw.com/en/multiple-fatalities-as-train-crashes-in-southern-italy/a-19395227

- Italy train crash: 'Twenty killed' near Bari
http://www.bbc.com/news/world-europe-36774059
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου