Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ferrovie dello Stato Italiane. Ετσι ονομάζεται η ιταλική εταιρία σιδηροδρόμων, η οποία έδειξε διερευνητικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της αντίστοιχης ελληνικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Και για «χάρη» της δόθηκε η παράταση στο διαγωνισμό πώλησης της τελευταίας. Η εν λόγω εταιρία, όπως έγινε γνωστό, ζήτησε τον φάκελο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί για τίποτα περισσότερο, προς το παρόν.

Πόσες πιθανότητες έχει, για να καταθέσει τελικά και την πολυπόθητη πρόταση; Ελάχιστες, είναι η μονολεκτική απάντηση που δίνεται αρμοδίως, από κύκλους της ευρωπαικής αγοράς. Κι αυτό είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο. Το ενδιαφέρον που υπάρχει για την περίπτωση είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο, ενώ ο χρόνος, για τη διάσωση της, έχει αρχίσει προ πολλού να μετρά αντίστροφα.


Τέλος, να σημειώσουμε εδώ ότι για όσους περιμένουν την γαλλική «έκπληξη», να τους ενημερώσουμε ότι το Παρίσι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, πραγματικά, για την περίπτωση. Κάποια στιγμή ζήτησε το φάκελο, για να κάνει ...εξυπηρέτηση η τότε γαλλική κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαρκοζί, στην τότε ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση Καραμανλή. Πέραν τούτου, ουδέν.
Μάλιστα, ο μύθος λέει ότι στην Αθήνα, για να παραλάβει το φάκελο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε σταλεί τότε ένας απλός σταζιέρ, ενδεικτικό στοιχείο και αυτό του ...ενδιαφέροντος που υπήρχε από το Παρίσι – και τότε – για την περίπτωση.

Πηγή:
- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
http://www.voria.gr/article/alithies-ke-mithi-gia-tin-polisi-tis-trenose


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου