Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Κινητοποιήσεις διαρκείας σε τρένα και Προαστιακό έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου

Κινητοποιήσεις διαρκείας, έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου, αποφάσισαν σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ), αντιδρώντας στην καθυστέρηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλουν ότι, ενώ υπογράφτηκαν οι νέες ΣΣΕ σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η διοίκηση της εταιρείας δεν προσήλθε να υπογράψει.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου, οπότε και θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εξετάσει την οικονομική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού.

Η ενημέρωση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από Παρασκευή 8/7/2016 έως και την Τρίτη 12/7/2016, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.) και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Π.Ε.Π.ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο:

(Τμήμα όρων μεταφοράς 4.3, σελίδα 10)

http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/oroi_metaforas_epivatwn.pdf?a9aeb9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου