Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Διαγωνισμός εξπρές για ΕΕΣΣΤΥ. Φαβορί οι Ιταλοί που έχουν εξασφαλίσει 1 δις. για την Ελλάδα

Εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί, πιθανότατα, ο διαγωνισμός για την εξαγορά του 100% της ΕΕΣΣΤΥ. Και σε αυτό το διαγωνισμό, μεγάλο φαβορί φαντάζουν οι Ιταλοί της FS, που έχουν ανακηρυχτεί προτιμητέος αγοραστής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατ.

Οι διαδικασίες για την ΕΕΣΣΤΥ θα είναι εξπρές, προκειμένου η μεταβίβαση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ να συμπέσει. Χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, υπεραμύνθηκε του τιμήματος των 45 εκατ. για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Υποστήριξε ότι οι ανεξάρτητοι εκτιμητές είχαν αποτιμήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα 40 εκατ., λαμβάνοντας, υπό προϋποθέσεις, ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο θα ολοκληρωθεί το 2018 και ότι η εταιρεία θα διεξάγει εύρυθμα το επιβατικό και εμπορευματικό έργο.

«Δεν πουλήσαμε ούτε βαγόνια, ούτε γραμμές, ούτε ακίνητα. Πουλήσαμε το δικαίωμα της εταιρείας να χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο», ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  

Μάλιστα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού οι Ιταλοί έχουν διαμηνύσει ότι έχουν εξασφαλίσει έως και 1 δις. για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η FSθα δώσει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη των επιβατικών και όχι μόνο των εμπορευματικών μεταφορών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμάται ότι θα περάσει στον έλεγχο της FS έως τα τέλη του έτους. Σύντομα ο φάκελος θα κατατεθεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.


Πηγή:
- Διαγωνισμός εξπρές για ΕΕΣΣΤΥ. Φαβορί οι Ιταλοί που έχουν εξασφαλίσει 1 δις. για την Ελλάδα
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/15086-diagonismos-ekspres-gia-eessty-favori-oi-italoi-pou-exoun-eksasfalisei-1-dis-gia-tin-ellada.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου