Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Με ποδήλατο στην Πελοπόννησο από τις ράγες του τρένου

Ο φωτογράφος/ταξιδευτής Λουκάς Χαψής γυρίζει την Πελοπόννησο από τις σιδηροδρομικές ράγες, με ένα ποδήλατο το οποίο έχει μετατρέψει σε ντρεζίνα!



Το ότι η γραμμή του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο έχει εγκαταλειφθεί δεν είναι εμπόδιο, αλλά αντίθετα το εισιτήριο για να γνωρίσεις τα μέρη από τα οποία περνάει.




Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής, όταν σχεδίαζε αυτό το project. Προσάρμοσε στο ποδήλατό του σωλήνες και ροδάκια, φτιάχνοντας μια αυτοσχέδια ντρεζίνα, με το ποδήλατο από τη μια μεριά και έναν χώρο μεταφοράς μιας βαλίτσας από την άλλη. Έφτιαξε δηλαδή ένα Railbike, με το οποίο μπορεί πλέον να ταξιδεύει πάνω σε ράγες τρένου απλώς κάνοντας πετάλι.
Η μετακίνηση στις ράγες είναι σίγουρα πιο ασφαλής σε σχέση με τον δρόμο, αφού σε αυτές δεν κινδυνεύεις να σε χτυπήσει κάποιο άλλο όχημα. Αλλά ίσως είναι και πιο ξεκούραστη από τη συμβατική ποδηλασία για αντίστοιχη απόσταση, αφού η σιδηροδρομική γραμμή έχει μικρότερες ανωφέρειες από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Εκτός από το ότι σκέφτηκε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε αυτή την περιπλάνηση με το Railbike, το σημαντικότερο στοιχείο για... εμάς τους εξωτερικούς παρατηρητές είναι ότι ο κ. Χαψής απαθανάτισε τα μέρη από τα οποία πέρασε σε μοναδικής ομορφιάς φωτογραφίες. Στην παραπάνω gallery μπορείτε να δείτε μερικές, αλλά ακόμα περισσότερες υπάρχουν στη σελίδα Loukas Hapsis Photography στο facebook.









Πηγή:
- Με ποδήλατο στην Πελοπόννησο από τις ράγες του τρένου
http://www.drive.gr/posts/podilato/me-podilato-stin-peloponniso-apo-tis-rages-toy-trenoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου